Afbeelding

Gebruikersraad De Neul zet in op behoud zwembad

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het zwemwater dat we nu in Sint-Oedenrode hebben, met minimaal dezelfde faciliteiten en kwaliteiten, behouden. Dat is het doel van de onlangs opgerichte gebruikersraad van zwembad 'De Neul'. De gebruikersraad is een samenwerkingsverband van de verschillende gebruikers van het zwembad met de gemeente die eigenaar is van het zwembad.

De gemeente Meierijstad heeft straks drie zwembaden binnnen de grenzen. Volgens de gebruikersraad, is er voor die drie baden ook plaats binnen de nieuwe gemeente. Maar of de politiek daar ook zo over zal denken is niet zeker. Om ook die te overtuigen hebben de verenigingen die nu van 'De Neul' gebruik maken de koppen bij elkaar gestoken. Zij hebben daarbij ook contact met de andere zwemverenigingen die zwembaden in Meierijstad gebruiken. Alleen de doelgroepen en vrije zwemmers ontbreken nog, maar die hoopt Tom van Wanrooij, de voorzitter van de gebruikersraad ook te bereiken.

Op de vraag of het niet goedkoper is om mensen die willen zwemmen met de bus naar Veghel of Schijndel te brengen, in plaats van drie zwembaden open te houden, antwoordt van Wanrooij het volgende: "Dat is misschien voor schoolzwemmen wel een mogelijkheid, maar voor individuele zwemmers is dat lastiger. Bovendien hebben ouderen en jongeren die geen eigen vervoer hebben, niets aan zo'n oplossing".

De kansen voor 'De Neul' zijn wat de gebruikersraad betreft helemaal niet zo slecht. "Er is efficiency te behalen wanneer de huidige gebruikers beter met elkaar samenwerken', zo vervolgt Van Wanrooij. "Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan 'natte' gymlessen, die verenigingen zoals Aqua Libre, HKC, the Dutch Dive Academy en Argo in samenwerking met SKOSO zouden kunnen verzorgen. Dat is winst voor iedereen, maar vooral voor Rooi, want een zwembad is in de huidige maatschappij onmisbaar voor recreatie en educatie".

Al met al vertegenwoordigd de gebruikersraad al snel enkele honderden mensen. Dat zijn de leden van de verschillende verenigingen. Als je daar ook nog eens de leerlingen van de scholen bij optelt en de recreatieve, vrije zwemmers dan wordt dat getal alleen nog maar groter. Om die laatste groep te bereiken is in de zomerbrief van zwembad 'De Neul' een oproep geplaatst. Daarin worden individuele gebruikers van het zwembad opgeroepen om zich aan te melden om lid te worden van de gebruikersraad. Bent u een regelmatige gebruiker van het zwembad, dan kunt u zich aanmelden via info@gebruikersraaddeneul.nl en binnenkort ook via www.gebruikersraaddeneul.nl.