RKK zorgt voor literatuur, film, muziek en tentoonstellingen
RKK zorgt voor literatuur, film, muziek en tentoonstellingen Foto: Jos van Nunen 2023

Roois Kultuur Kontakt voor cultuur in de buurt

Cultuur

Sint-Oedenrode - Een concert bezoeken, een interessante lezing bijwonen, gezellig naar de film of genieten van een tentoonstelling? Het Roois Kultuur Kontakt biedt voor het nieuwe seizoen weer een ruim en gevarieerd aanbod voor liefhebbers van beeldende kunst, films, literatuur en muziek. Met als voordeel: al deze activiteiten zijn in de buurt. Je hoeft er niet ver voor te reizen om ze bij te wonen.

Een greep uit het programma
Op 29 september komt Judith Koelemeijer naar Sint-Oedenrode. Zij geeft een lezing in de Knoptoren. De veel gelezen en geprezen schrijfster van literaire non-fictie schreef onder andere Het zwijgen van Maria Zachea, Anna Boom en de in 2022 uitgekomen biografie van Etty Hillesum. Zangtalent Daphne van Zundert komt op 22 oktober opnieuw naar Rooi. Als aankomend talent trad ze hier al eerder op. Nu komt ze als professional terug en brengt een programma passend bij de herfst.

Werk van kunstenaar en Rooienaar Eric van de Ven is in de aanloop naar het voorjaar te bewonderen in een expositie bij Cultureel Centrum Mariëndael. Daar zijn ook de acht films die het RKK selecteerde te bekijken. Op de website www.rooiskultuurkontakt.nl is het eerste deel van het jaarprogramma van het Roois Kultuur Kontakt te vinden en zijn kaarten voor de verschillende activiteiten te bestellen. Voor de liefhebbers van film en/ of literatuur zijn er aantrekkelijke abonnementen. Meer informatie daarover staat ook op de website. Het Roois Kultuur Kontakt streeft ernaar de toegangsprijzen zo laag mogelijk te houden. Cultuur is immers voor iedereen! De prijzen kunnen laag blijven dankzij de inzet van vrijwilligers en mede dankzij subsidie van de gemeente Meierijstad, steun van vrienden en sponsoren. En natuurlijk hoopt het RKK dit jaar ook weer een mooi bedrag op te halen met de Rabobank Clubsupport actie.

Een mooi nieuw seizoen: de vrijwilligers van het RKK hebben er weer zin in. Zij hopen u te mogen begroeten bij een van de vele activiteiten.
Op pagina 5 in DeMooiRooiKrant van deze week vind je het volledige programma van het Roois Kultuur Kontakt.