Vorig jaar zomer waren er draaidagen op de Markt.
Vorig jaar zomer waren er draaidagen op de Markt. Foto: Jeroen van de Sande

Premièredatum Oda-film bekendgemaakt

Cultuur

Sint-Oedenrode – Veel mensen zitten er met smart op te wachten: de premièredatum van de Oda-film. Via een nieuwsbrief is deze nu bekend gemaakt. Op 25 januari volgend jaar wordt de film voor het eerst vertoond in de Industry bioscoop van Meierijstad.

Eerder gingen er geluiden rond dat de première dit jaar al zou plaatsvinden, maar dat noemde de producenten van de film op een gegeven moment te prematuur, vooral omdat het een side project-productie betreft die bestaat uit vrijwilligers. Zoals eerder vermeld door het team van de Oda-film zijn de filmopnames wel goed verlopen en eerder dit jaar succesvol afgerond met een lokale crew die geweldig werk hebben geleverd.

In de nieuwsbrief staat verder nog meer duiding over het bepalen van de premièredatum. ‘Het opvolgende proces van monteren en postproductie nemen wij zeer serieus, mede daardoor zijn we gezamenlijk op deze datum uitgekomen. Daarnaast vinden wij als team achter de Oda-film het erg belangrijk dat Eva Lintsen, een van de hoofdrolspeelsters die voor haar studie langere tijd in het buitenland verblijft, nu de kans krijgt om op deze datum de première bij te wonen.’

Testvertoning
Om de film voor het publiek gereed te kunnen maken zijn twee testfilms gedraaid. Eerder in Veldhoven en onlangs in Son en Breugel. Dat werd volgens het team van de Oda-film positief ontvangen en ze geven waardevolle input en extra energie om de film in de komende maanden af te ronden.