Afbeelding

Dubbel expositie met beelden en schilderijen

Cultuur

Sint-Oedenrode - Het Roois Kultuur Kontakt houdt 5 maart een dubbelexpositie van Hetty de Haan (beelden) en Suzanne Grem (schilderijen). De opening vindt plaats om 15.00 uur in Mariendael.

Suzanne Grem leidt de opening in, muzikaal omlijst door pianist Jochem Brusse. Suzanne komt uit Ravenstein en maakt deel uit van de kunstgroep Pigment. Ze is na de afronding van de Academie voor Schone Kunsten te Arendonk in België (2007) haar eigen weg gaan zoeken in de schilderkunst. Op haar reizen naar mooie plekken in de wereld maakt ze foto's die ze later omzet in een schilderij. Het is haar uitdaging om met de juiste penseelstreek, compositie en kleur een impressie te geven van wat indruk gemaakt heeft. Ze wil daarbij de kijker ook het gevoel van het moment meegeven. Wilt u ook mee op reis? Kom dan kijken en laat u meevoeren. Suzanne werkt vooral figuratief.

Hetty de Haan heeft een passie voor schilderen en beeldhouwen. Na haar opleiding aan de ISARD in Antwerpen (schilderen, meubelrestauratie en -stoffering) was zij een aantal jaren werkzaam als decoratieschilder/kunstschilder. Haar interesse voor de beeldhouwkunst kwam later. Zowel in haar schilderijen als haar beelden ziet u een overeenkomstig lijnenspel, maar het beeldhouwen geeft meer vrijheid in haar expressie. Beeldhouwen is vormgeven door materiaal te verwijderen of te sparen. Na het aftasten van de steen weet ze hoeveel ruimte hij haar biedt. Over het algemeen kiest Hetty een steen uit op haar vorm, daarna begint de uitdaging en het gevecht. Haar beelden zijn abstract en hebben zelden een titel. Het is aan de toeschouwer wat deze in het beeld ziet. De expositie duurt van 5 maart t/m/ 16 april.