Afbeelding

Finale 'Sterren op het Doek' met 3 burgemeesters Meierijstad

Cultuur

Meierijstad - Tijdens de landelijke opening van IKTOON was er wel een zeer bijzondere modelsessie. Phoenix Cultuur had hun tweede editie van 'Sterren op het Doek' met de drie  burgemeesters van Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode. In opmaat naar de fusie van de drie gemeenten tot gemeente Meierijstad was dit natuurlijk een heel bijzonder moment: de drie burgemeesters samen in een portret vereeuwigd. A.s. dinsdag 28 juni 18:30 uur vindt de finale van 'Sterren op het Doek' plaats op de CHV Noordkade, als afsluiting van de IKTOON maand. De burgemeesters kiezen dan ieder hun favoriete portret.

Door maar liefst negen amateurkunstenaars, die allen cursisten zijn bij Phoenix Cultuur, is er hard gewerkt om een treffend portret te maken van mevrouw Eugster, mevrouw Adema en de heer Maas. De kunstenaars zijn Inge Cremers, Marieke van Schaijk, Ingrid Gesink-Kohlman, Pien van Lieshout, Peter van Dommelen, Helene Stienen, Karin Rebel, Maria Habraken en Mariette Metler. Vanaf de eerste modelsessie hebben zij aan de portretten doorgewerkt en zijn de kunstwerken nu klaar.

Dinsdag 28 juni zullen alle kunstwerken door de negen kunstenaars worden gepresenteerd. Het zijn zeven portretten op het platte doek en twee geboetseerde portretten. De burgemeesters kiezen hieruit hun favoriete portret. De Finale van 'Sterren op het Doek II' wordt door Marlie Kersemakers begeleid met gesprekken met de kunstenaars en de burgemeesters. Een muzikant zal geïnspireerd door de verschillende kunstwerken live improviseren.

Iedereen is bij dit slot-evenement van IKTOON op dinsdag 28 juni 18:30 -19:30 uur van harte welkom! Locatie: De Malerij, CHV Noordkade. Voor meer informatie: www.iktoon.nl en www.phoenixcultuur.nl.