Archief
Archief

Ollandia ontvangt komend weekendNLC'03

Sport

Opnieuw waren de weersomstandigheden in het voorbije weekend spelbreker en kon er op het natuurgras van sportpark Ekkerzicht niet gevoetbald worden.

Voor verengingen die niet over kunstgras beschikken verloopt de voorbereiding zeer moeizaam, want telkens moet er voor een afgelaste training of wedstrijden een alternatief gezocht worden. Men dient dan uit te wijken naar een zaal, pannaveldje en parkeerplaats of naar een kunstgrasveld van een andere vereniging. Een verre van ideale situatie dus die het voetbal ook niet ten goede komen en het verschil met clubs die wel over kunstgras beschikken alleen maar groter maken. Ook zorgt het voor een flinke extra kostenpost om toch iedereen nog iets te laten doen wat met voetbal te maken heeft.

Maar komend weekend wordt er opnieuw een poging gewaagd om te kunnen voetballen. Zondag staat dan voor Ollandia opnieuw een belangrijke thuiswedstrijd op het programma, want dan komt NLC'03 op bezoek. Deze tegenstander was in de uitwedstrijd met 4-1 ruim te sterk voor Ollandia en draait met 21 punten uit 13 wedstrijden goed in de middenmoot mee. Zondag zal Ollandia veel strijdlust moeten tonen en ook als team alles moeten geven voor een goed resultaat. Hierbij hebben ze zeker de steun van de supporters weer hard nodig. Hopelijk blijven de punten dan in Olland. Voor de Ollandia Vrouwen en Veteranen staat er zondag ook al inhaalwedstrijden tegen resp. WEC en Irene op het programma, terwijl Ollandia 2 oefent tegen DVG. Ook zaterdag staan er weer diverse wedstrijden voor de jeugd op het programma.