Afbeelding
Foto: Kim Schepens

Afvalinzameling met 'druppel' van de baan

Algemeen Politiek Meierijstad

Meierijstad / Sint-Oedenrode - Het college van Meierijstad heeft in een brief aan de gemeenteraadsleden laten weten dat ze de stekker uit het uniform huisvuil-inzamelsysteem met de zogeheten 'druppel'  hebben getrokken.

Laurens van Voorst, fractievoorzitter van Hart, heeft hierover het volgende op zijn Facebookpagina gemeld: "Het komt niet meer goed met de druppel. Het College heeft besloten dat het betalingssysteem voor de milieustraten in Meierijstad de prullenbak in kan. U moest vanwege technische problemen het daar gebrachte afval al direct afrekenen, nu wordt deze tijdelijke situatie omgedoopt tot een blijvende. De druppel hoeft u daarvoor niet meer te gebruiken. Hart las het in een persbericht dat het College gisteren onder embargo al met de gemeenteraad deelde. Er komt nog een brief aan de raad over het onderwerp. Hart hoopt daarin wat te lezen over de verantwoordelijkheid voor het debacle. Misschien dat de gemeente aan de leverancier een smak geld kan eisen. De blauwe druppel blijft trouwens wel van toepassing voor de ondergrondse containers. Daar werken ze wel."

In de reacties op zijn onthulling wordt de vraag gesteld of de kosten die met de invoering gemoeid waren nu verhaald gaan worden op de leverancier. Ook wordt daar gevraagd of er nog een evaluatie van het systeem komt. Het antwoord is ja, maar blijkbaar wilde men die niet afwachten. 

Bij het systeem met de druppel zou betaald afval bij de milieustraat voortaan geregistreerd worden via de druppel die alle huishoudens in Meierijstad vorig jaar in de brievenbus hebben gekregen.