Boskant weet eindelijk weer wat winnen is

Boskant - Het heeft even geduurd, maar Boskant heeft eindelijk weer eens een wedstrijd weten te winnen. In een degelijke wedstrijd werd Vorstenbossche Boys thuis met 4-1 verslagen. Door de slechte reeks van de laatste weken, kwam de een-na-laatste plek (en dus nacompetitie) nog aardig dichtbij, maar met deze overwinning heeft Boskant zich eindelijk officieel verzekerd van een plekje in de vierde klasse volgend jaar.

Boskant legde de basis voor de overwinning in een goede eerste helft. Via een rustige opbouw werd vaak de ruimte gevonden die Vorstenbossche Boys weggaf op het middenveld. Dit resulteerde ook in enkele kansen voor de thuisploeg, maar het net werd nog niet gevonden. Aan de andere kant bleef het ook opletten geblazen. Een snelle counter van de gasten leverde een goede kans op, maar de bal verdween uiteindelijk nog ruim naast de goal. Uiteindelijk was het toch Boskant dat aan de leiding kwam. Een vrije trap op 20 meter van de goal werd door Rens van de Wijdeven prachtig in de kruising achter de keeper gekruld. Boskant bleef goed voetballen en uiteindelijk leverde dit ook een verdere voorsprong op. Een goede combinatie door het midden tussen gelegenheidsspits Brett Veldkamp en Glenn van der Heijden werd door laatstgenoemde keurig met zijn linkerbeen binnen geschoten.
In de tweede helft veranderde het spelbeeld enigszins. Vorstenbossche Boys ging wat opportunistischer spelen en verscheen wat vaker rondom het vijandelijke doel. Boskant had het hier zeker even lastig mee, maar toch was het de thuisploeg die weer tot scoren kwam. Een snelle counter over rechts werd strak voor de goal gegeven door Brett Veldkamp en het was de met grote passen mee opgekomen linksback Steff van de Laar die de bal binnen wist te tikken. Enige tijd later wisten de gasten dan toch iets terug te doen. Een goede pass door het hart van de defensie werd beheerst afgerond, 3-1. Een kopbal uit een corner van Vorstenbosch had de spanning nog terug kunnen brengen in de wedstrijd, ware het niet dat de bal via de deklat terug het veld in stuitte. Het slotakkoord was weer voor Boskant. Nadat Brett Veldkamp eerst verzuimde de voorsprong uit te breiden, door vanaf de elfmeterstip te missen, was het even later wel raak. Een corner van Rens van de Wijdeven werd goed teruggekopt door Rob van der Heijden, waarna het Steff van de Laar was die met zijn hoofd zijn tweede van de middag binnen kopte.
Een verdiende overwinning voor Boskant. Na een lange reeks zonder overwinning, wist het eindelijk weer eens de volle drie punten te behalen. De zege betekende ook dat Boskant zich eindelijk ook officieel heeft veilig gespeeld. Volgende week staat de laatste wedstrijd van het seizoen alweer op het programma. Deze laatste 90 minuten, een wedstrijd om des keizers baard, vindt plaats in en tegen Boxtel.