Vervolg buitencompetitie KV Rooi

Algemeen Sport

Sint-Oedenrode - Maandag 22 april stond voor KV Rooi de eerste buiten competitiewedstrijd op het programma. Vervolgend aan de eerste helft van de buitencompetitie die eind oktober tot zijn eind kwam. KV Rooi wist de laatste wedstrijd te winnen en daardoor de eerste buitenhelft als koploper af te sluiten. Ingaande van de tweede competitiehelft is het natuurlijk doel om deze positie vast te houden. Beginnend tegen VVO/Klimroos op een zonnige tweede paasdag. Deze tegenstander werd in de vorige wedstrijd met 9-7 verslagen, geen grote uitslag en het kon dus zo maar eens spannend duel worden.

KV Rooi liep al snel een 0-1 achterstand op en liep vanaf dat moment constant achter te feiten aan. Telkens wist de thuisploeg de aansluiter te scoren waarna VVO/Klimroos kort daarna hier weer antwoord op gaf met een doelpunt. Wat resulteerde in een 4-5 achterstand na 8 minuten spelen. Hierna wist enkel VVO/Klimroos nog eenmaal te scoren, en werd er met een 4-6 achterstand gerust. Het spel van KV Rooi was ontzettend slecht en er werd slordig omgegaan met kansen. Door elkaar aan te moedigen in de rust hoopte ze nog een overwinning binnen te slepen maar dan moest er echt een tandje bij. Na rust werd snel duidelijk dat het er niet in zat. KV Rooi wist nog maar twee keer te scoren na rust. VVO/Klimroos wist nog 4 keer de korf te raken wat een 6-10 eindstand opleverden, en wat VVO/Klimroos de terechte winnaar werd.

Door deze nederlaag is KV Rooi niet de koppositie kwijt, maar wel de marge op de concurrentie. Nog meer noodzaak om de overige wedstrijd te winnen. En daar kunnen ze alle support hard bij gebruiken! Over twee weken, zondag 12 mei, staat de uitprogramma tegen Oranje-Wit op jet programma. Zij staan gedeeltelijk eerste en het zal dan ook een spannende pot worden. Deze wordt gespeeld om 13.00 u op het sportpark van Oranje-Wit in Leunen.