Forse nederlaag Rhode

Sint-Oedenrode - Rhode speelde zondag al na dertien minuten een kansloze wedstrijd. Door de bliksemstart van Nemelaer werd Rhode volkomen overdonderd.

De 1 – 0  in de tweede minuut kwam nog enigszins met geluk tot stand omdat de bal uit een corner goed viel voor Nemelaer en Giel van de Ven knap in schoot. De 2 – 0 in de zesde minuut door Gijs van Baast en de 3 – 0 in de dertiende minuut  door Wesly Diepens gaven aan dat Nemelaer een ploeg is met veel scorend vermogen en niet veel kansen nodig heeft om te scoren (en nog fraaie doelpunten ook). Juist dat scorend vermogen ontbreekt bij Rhode waardoor een wedstrijd, waarin vrij vlot een  forse achterstand wordt opgelopen, moeilijk te kantelen is. En dat was voor Rhode zondag het geval: een zeer effectieve tegenstander en een hard werkend Rhode dat toch nog de wedstrijd probeerde te kantelen, maar daarvoor was Nemelaer te sterk. In de vijfentwintigste was er een prachtige actie van opnieuw Giel van de Ven die hij fraai afrondde met zijn tweede goal van de middag en de vierde voor Nemelaer. Het siert Rhode dat toch nog de aanval bleef zoeken en in de negenentwintigste minuut fraai 4  -  1 scoorde door een kopbal van Martijn van Boerdonk, na goed voorbereidend  werk van Geert Oerlemans.  Rhode probeerde de schade voor de rust nog wat te repareren, maar verder dan een goede actie van Simon van de Wetering kwam Rhode niet.
De tweede helft beginnen met een 4 – 1 achterstand is nog een beetje hoopgevend als er direct gescoord zou worden door Rhode. Dat zat er deze middag niet in. In tegendeel, het was Nemelaer dat in de tweeënvijftigste minuut een blunder in de achterhoede genadeloos afstrafte. Giel van de Ven scoorde fraai zijn derde van de middag en bracht hiermee de stand op 5 – 1. De wedstrijd ,die nooit een echte wedstrijd werd door de bliksemstart van Nemelaer, kabbelde wat voort en Rhode probeerde nog wel de stand war dragelijker te maken. Een kopbal van Mart Krüsemann, een kansje voor Simon van de Wetering en een schot van Mark van der Zanden net langs het doel, waren de enige wapen feiten van Rhode. Hoe effectief een ploeg kan zijn bewees Nemelaer opnieuw in de zevenentachtigste minuut door de 6 – 1 te scoren door Bart van Esch. Vanmiddag trof Rhode een sterke tegenstander die zelf weinig kansen weg geeft en zelf  op een uiterst effectieve de kansen benut, en daar gaat het nu toevallig om in het spelletje.
Zondag staat voor Rhode weer een uitwedstrijd op het programma. Rhode gaat naar Oirschot Vooruit dat ook druk doende is om bij de onderste 3 plaatsen weg te blijven. Zondag deed het goede zaken door van concurrent Brabantia te winnen. Ongetwijfeld zal het dat zondag een vervolg willen geven. Rhode heeft de punten ook nog hard nodig en zal graag minimaal 1 puntje meebrengen uit Oirschot.