Afbeelding
Foto: Lisette van Helden

Ook de raadzaal naar Veghel?

Algemeen

Sint-Oedenrode / Meierijstad - Van de fusiegemeentes in Meierijstad heeft Schijndel tot nu toe aan het kortste eind getrokken. Momenteel speelt dat vooral bij de harmonisatie van de gemeentelijke regelingen, waar Schijndel ten opzichte van Rooi en Veghel in veel gevallen een bevoorrechte positie innam. Eén ding was kort na de fusie al duidelijk: het gemeentehuis van Schijndel werd afgestoten. Inmiddels lijkt het erop dat dit in Rooi ook gaat gebeuren.

De toekomstige invulling van het voormalige gemeentehuis staat al langer ter discussie. Momenteel wordt het gebruikt als bestuurscentrum waarin de politieke vergaderingen plaatsvinden, en zijn er kantoorruimtes voor de politieke fracties. Dit laatste gebeurt echter slechts sporadisch, en de rest van het gebouw staat leeg. Daarbij heeft het gebouw, met name vanwege het oude kasteel-raadhuis, energielabel F.

Het persbericht over de lange termijnvisie voor het gemeentelijk vastgoed noemt de voormalige locatie van de Blauwe Kei in Veghel als herontwikkelingsgebied. Omdat dit dicht bij het gemeentehuis ligt, zou dat wel eens hoge ogen kunnen gooien als nieuw bestuurscentrum.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant