Henk Strik was 25 jaar conciërge op de Odaschool
Henk Strik was 25 jaar conciërge op de Odaschool

Mijnheer Henk, ik heb een splinter in mijn vinger!

Algemeen

Voor menig Rooienaar is Henk Strik nog steeds mijnheer Henk. Dat is ook niet vreemd voor iemand die vijfentwintig jaar conciërge is geweest op de Odaschool. Maar vanaf het einde van dit jaar wordt dat allemaal anders. Dan gaat Henk met pensioen, niet omdat hij dat wil, maar omdat het moet.

Henk werd in 1993 conciërge op de Odaschool. Een baan die hem al leuk leek toen hij nog in Nijmegen de MTS bezocht. Daar zag hij toen al dat een conciërge meerwaarde bood op een school. Er zijn voor de leraren, maar ook voor de leerlingen. Zorgen dat de lessen op tijd kunnen beginnen en dat alles op tijd klaar staat. De leermiddelen, maar ook de koffie en aan het eind van de week een 'pilske' om de week af te sluiten.

Dat Henk al vanaf zijn jeugd conciërge wilde worden was één. Dat hij ook daadwerkelijk dat beroep kon uitoefenen was een tweede. Al vrij snel na het afronden van de MTS-opleiding werktuigbouwkunde, ontdekte Henk dat de werktuigbouw niet zijn ding was. Vanuit het Gelderse Batenburg bracht de liefde hem naar Rooi en veel verschillende banen losten elkaar in hoog tempo af. Uiteindelijk werd hij conciërge op de Odaschool.

Op de vraag hoe de dag van een conciërge eruit ziet antwoordt Henk na even denken: "Elke dag anders, je weet 's morgens nooit hoe de dag er uit zal zien. Vaak is het zo dat het meeste dat je voor een dag gepland hebt, er niet van komt. Je bent er als conciërge voor iedereen. Je bent de huismeester, die een kapotte lamp vervangt, de verhuizer die een klaslokaal leeg ruimt om de vloer te boenen, maar ook de EHBO'er die met een pincet een splinter bij iemand uit de vinger haalt".

Lees woensdag het hele verhaal in DeMooiRooiKrant