Rhode gelijk tegen Prinses Irene

Sint-Oedenrode - Net als vorige week in Best zagen we nu ook op De Neul een wedstrijd waarin beide promovendi elkaar weinig of niets toegaven. De 2-2 eindstand was een juiste weergave van de onderlinge krachtsverhoudingen, ook al viel de gelijkmaker van de zijde van Prinses Irene pas diep in blessuretijd.

Vanaf de aftrap hadden de Nistelrodenaren het beste van het spel, zonder dat dit tot echt grote kansen leidde. In de 19e minuut viel pas de eerste echt grote mogelijkheid van Rooise zijde te noteren. Na een prachtige voorzet werd de bal echter in de loop net over het doel gekopt. Een paar minuten later had Rhode wederom dé kans om 1-0 binnen te koppen, maar de kopbal van Kyron Brus belandde op het aluminium. Vijf minuten later was het aan de andere kant wel raak. Prinses Irene zette een aanval over de rechterflank op. De voorzet vanaf de achterlijn werd echter door Paul van Heesch verkeerd ingeschat zodat het voor Tim van den Brand een koud kunstje was de 0-1 op het bord te brengen. Met deze stand werd de thee opgezocht.
Na rust een omgekeerd beeld. Rhode voetbalde veel beter en werd ook via de flanken verschillende keren gevaarlijk. Prinses Irene kon door de Rooise dadendrang niet echt onder de druk vandaan komen. Het was wachten op de gelijkmaker. Deze viel na de zoveelste aanval in de 76e minuut. Simon van de Wetering kon nog net de punt van zijn schoen tegen een voorzet van Daan van Dinten zetten en zo de doelman kansloos laten. Na de gelijkmaker drukte Rhode door en werd via Simon van de Wetering en Junior nog verschillende keren levensgevaarlijk. Ook Prinses Irene liet zich niet onbetuigd en dook nog verschillende keren gevaarlijk voor het Rooise doel op. Met wat kunst- en vliegwerk bleef de stand echter gelijk. In de 81e minuut moest Prinses Irene wederom buigen. Na goed voorbereidend werk van Simon van de Wetering was het voor Joep van de Mortel een makkelijke opgave de voorsprong aan te laten tekenen.
De laatste tien minuten leek er voor Rhode weinig meer aan de hand. Prinses Irene probeerde het wel maar kon het slotoffensief niet bekronen met de gelijkmaker. Diep in blessuretijd kon de Rooise verdediging een corner niet weggewerkt krijgen. De daarop volgende scrimmage leidde uiteindelijk dan toch tot de (verdiende) gelijkmaker.