Ollandia neemt koppositie over

Algemeen

Ollandia - Onder de heerlijke zonnestralen van een mooie herfstdag was er zondag de belangrijke wedstrijd om de koppositie tussen Ollandia en Riel.

Onder leiding van scheidsrechter Visser uit Boxtel werd afgetrapt en 40 seconden later leek de 1-0 op het scorebord te komen. Een levensgrote kans voor Steven van Dijke na prima voorbereidend werk van Stefan Erven. Het was al in de tweede minuut dat de spits van Riel, Peter de Weert, de bal wat gelukkig via een blok van Gerbe Voets meekreeg en alleen voor de keeper de bal beheerst in het doel schoot. Zoals ook de afgelopen wedstrijden liep Ollandia al vlug achter de feiten aan. Maar het moet gezegd worden, het was toch anders dan de afgelopen weken, want Ollandia ging meteen na deze tegenvaller de strijd aan en zocht de helft van de tegenstander op met regelmatig een kansje. In de vierde minuut was het been van Robert Erven net te kort om een prima voorzet van broer Stefan in het doel te werken. Drie minuten later was het wel raak. Stefan Erven ging op rechts het duel aan met zijn directe tegenstander, speelde deze uit, kwam met de bal aan de voet naar binnen en gaf een prima steekpass op de inmiddels diepgaande Steven van Dijke. Hij plaatste de bal hard en strak in de verre hoek. Vanaf dat moment was het een gelijk opgaande strijd waarbij in het resterende deel van de eerste helft Riel iets meer in balbezit was en Ollandia dreigender in de counter en omschakeling. De 1-1 ruststand was een juiste weergave van de wedstrijd tot dan.
In de tweede helft een zelfde spelbeeld, waarbij Riel iets minder op de helft vertoefde en Ollandia iets dreigender leek. Zonder overigens tot grote kansen te komen, want het was juist Riel die de eerste grote kans kreeg. Hun spits slalomde vanaf de linkse kant door de verdediging en kwam alleen voor de keeper. Het was dat Tom zijn doel goed verkleinde en zodoende de Rielse aanvaller dwong de verre hoek op te zoeken. Dat deed hij dan ook maar de bal verdween net aan de goede kant van de paal over de achterlijn. Een paar minuten later was het aan de andere kant dat Ollandia de score kon opvoeren, maar ondanks een scrimmage met diverse doelpogingen bleef de bal voor de doellijn en was een corner uiteindelijk het resultaat. Het leek steeds meer op een gelijkspel uit te draaien waarbij ook duidelijk was als er een doelpunt gescoord zou worden dat waarschijnlijk ook de winnaar van de middag zou opleveren. Dat werd Ollandia, want in de 70e minuut kwam er een penalty nadat Robert Erven bij een doelpoging onderuit werd gehaald. Bij deze doelpoging was volgens diverse mensen de bal al over de doellijn geweest, maar niet opgemerkt door de scheidsrechter, die overigens een prima wedstrijd floot. Gelukkig deed Steven van Dijke wat hij moest doen en zette de penalty om in een doelpunt. Riel drong hierna nog meer aan en kreeg in de 82e minuut een levensgrote kans, maar de bal werd in het zijnet geschoten. Ollandia maakte iets beter gebruik van de geboden ruimte, want een inspeelpass van Stan de Beer op Steven van Dijke deed hem vrij voor de keeper belanden en op het juiste moment speelde hij de bal breed op de meegelopen Stefan Erven die de 3-1 liet aantekenen. De vreugde om deze bevrijdende treffer was groot bij Ollandia en zien door deze overwinning zichzelf terug aan de kop van de standenlijst. Met deze strijdlust en geloof moet er iets moois kunnen groeien, maar we zijn nog maar vier wedstrijden onderweg en kan er nog veel gebeuren.