Afbeelding
Foto: Harry van Aarle

Clublied Rhode gepikt door Udi '19

Algemeen

Sint-Oedenrode - In 2003 maakte Rooienaar Nico van de Wetering een nieuw clublied voor Rhode, ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de voetbalvereniging. Het blijkt dat het clublied van voetbalclub Udi '19 uit Uden vrijwel identiek is aan dat van Rhode. Dat is Van de Wetering als zanger, schrijver en componist van 'Ode aan Rhode' in het verkeerde keelgat geschoten.

"Ik heb er destijds duizend euro voor betaald om dat nummer op te nemen. Daarnaast heb ik het vast laten leggen bij BUMA/STEMRA. Harry Slits uit Gemert heeft het lied gearrangeerd en in zijn studio (Soundwave) is het opgenomen. Toon de Migra heeft ook meegewerkt aan dit product. Ik vind dit niet kunnen", laat Van de Wetering weten. "Vooral omdat ik er op aangesproken wordt alsof ik degene ben die het gejat heeft." Hij schreef deze week een brief naar Udi '19 over zijn ontdekking. De club heeft nog niets van zich laten weten. Ook DeMooiRooiKrant kreeg nog geen reactie vanuit Uden.
Op de website www.mooirooi.nl staan de links van beide liederen en ook de volledige teksten van de clubliederen. Het is duidelijk te horen dat de muziek precies hetzelfde is. De tekst is voor 80% gekopieerd. "Ik hoop dat ze zo verstandig zijn om er iets mee te doen, anders ga ik mijn recht halen bij BUMA/STEMRA", waarschuwt Van de Wetering alvast. In de brief aan Udi '19 doet de Rooienaar ook een suggestie. 'Volgend jaar vieren jullie het 100-jarig bestaan. Wellicht is het dan een goede reden om een nieuw clublied op te nemen.'

Link naar tekst en muziek clublied Udi '19 >>>

Link naar tekst en muziek clublied Rhode >>>