Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Van der Doelen classic van TWC Dommeldal

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op zondag 16 september houdt TWC Dommeldal uit Sint-Oedenrode weer de befaamde MTB-toertocht en wegtoertocht.

De MTB-tochten met afstanden van 25, 35, 45 en 60 km worden verreden in de bossen van Best, Son en Breugel, Laarbeek en Sint-Oedenrode. De route is in duidelijke samenspraak met Staatsbosbeheer en de gemeente bepaald en hiervoor is dan ook volledige toestemming verkregen. De tocht wordt onder auspiciën van De Nederlandse Toer Fiets Unie georganiseerd. De deels vernieuwde route wordt op een duidelijke manier met felgekleurde kunststof pijlen aangegeven. De routes gaan nog meer als voorheen over onverharde paden. Tijdens de tocht is er nog gelegenheid om te kiezen voor de te fietsen afstand.
De wegtoertocht heeft afstanden van 67 of 95 km. De route gaat over rustige wegen en is duidelijk aangegeven. Halverwege beide tochten is er een pauzeplaats waar de deelnemers onder het genot van een drankje en een hapje bij kunnen komen van hun inspanningen. Een toiletvoorziening en reparatieservice zijn op de pauze locatie aanwezig. Voor de MTB deelnemers aan de langste route is er zelfs een tweede pauzeplaats ingericht. Na afloop van de tocht is er de mogelijkheid om de fiets af te spuiten en gezellig onder het genot van een hapje en een drankje na te genieten. Ook is er bij de startlocatie een EHBO-er aanwezig om eventuele pechgevallen te helpen.
Inschrijfgeld bedraagt 4 euro voor leden van de NTFU en 5 euro voor niet leden. Start en finish vinden plaats bij de Vresselse Hut aan de Vresselseweg tussen Son en Breugel en Nijnsel. Starten kan vanaf 8.30 uur tot 10.00 uur. Dit in verband met extra route controles. De startlocatie wordt doormiddel van bebording vanuit de invalswegen duidelijk aangegeven. Auto's kunnen aan de overkant van de startlocatie op aanwijzing van de organisatie worden geparkeerd. Aan de wandelaars, mensen die hun hond uitlaten en andere gebruikers van het bos wordt vriendelijk gevraagd rekening te houden de extra drukte in de bossen op zondagmorgen. Voor meer informatie over beide toertochten kunt u terecht op 06-52078114 of www.twcdommeldal.nl.
De vereniging heeft ook een vaste mountainbikeroute aangelegd in de Vresselse bossen tussen Nijnsel en Mariahout van ca. 33 km. Lengte. Deze route wordt maandelijks gecontroleerd door leden van de vereniging om te kijken of er mankementen zijn. Boomtakken en overhangende bramentakken worden verwijderd en kapotte of ontbrekende routebordjes worden dan vervangen, zodat het voor iedereen die gebruik maakt van de route duidelijk is hoe de route loopt. Startpunt van de "Vresselaarroute" is eveneens de Vresselse Hut.

TWC Dommeldal bestaat uit ongeveer 45 leden waarvan de helft vooral op de weg fietst en de andere helft de voorkeur geeft aan het mountainbiken. Wij zijn een gemengd gezelschap wat wil zeggen dat vrouwelijke leden meer dan welkom zijn om onze groep te versterken. Door de week rijden de mountainbikers op woensdagavond hun ronde en de wegrenners rijden op woensdagavond een ronde van 60 km. In het weekend gaan beide groepen hun eigen weg en rijden dan een tocht in de omgeving of in Limburg of de Ardennen. Een maal per jaar gaat de hele vereniging een weekend naar de Ardennen om daar twee dagen te fietsen. Tweemaal per jaar wordt er een MTB/wegtoertocht georganiseerd. Is uw interesse gewekt om meer te weten te komen over de activiteiten van TWC Dommeldal neem dan contact op met Ronald van der Sanden 06-52078114.