Burgemeester van Rooij was de hoofdgast bij de brunch.
Burgemeester van Rooij was de hoofdgast bij de brunch. Foto: Jeroen van de Sande

Oude activiteiten krijgen nieuw leven

Algemeen

Sint-Oedenrode – Volle tafels op het boventerras van sporthal de Streepen. Er wordt gezellig gekletst en burgemeester van Rooij beweegt zich van tafel naar tafel. Ook hij is uitgenodigd voor de afsluiter van de KBO zomeractiviteiten. Hij valt van het ene leuke gesprek in het ander. De klik met de Rooienaren is er duidelijk. Ondertussen wordt teruggeblikt op een zomer vol activiteiten.

"Alleen de hitte speelde zo nu en dan eens parten", vertelt Marcel Janse, één van de organisatoren. "Zo hebben we een fietstocht af moeten blazen, maar gelukkig konden we die op een ander moment inhalen." Dat weet de organisatie inmiddels wel te managen. De zomeractiviteiten voor ouderen werden namelijk alweer voor het tiende seizoen gehouden. Het houdt de senioren bezig in tijden waarin de kinderen en kleinkinderen op vakantie zijn. Ook deze zomer is er weer massaal gebruik van gemaakt: 500 inschrijvingen, verdeeld over allerlei evenementen.
Wat is de topper? Marcel moet even denken, maar komt dan met een interessante constatering. "De oude activiteiten komen weer helemaal terug!", weet hij. "Zo is deze zomer een nieuwe vorm van breien en haken geïntroduceerd. Daar zijn veel aanmeldingen voor binnen gekomen. Er wordt nu zelfs weer een breivereniging opgericht." Dat is niet de enige club die wordt gesticht na de zomerevenementen van de KBO. Het Keezen heeft inmiddels ook bij zestigplussers zijn intrede gedaan. Er komt binnenkort dan ook een Keezvereniging van de grond in Sint-Oedenrode. Wie weet krijgen de bridgeclubs er een geduchte concurrent bij… "Ons doel is in ieder geval bereikt. Bij de zomerevenementen gaat het om gezelligheid en ontmoeten en dat is zeer zeker geslaagd", toont Janse zich een tevreden man.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding