Edwin aan het woord...
Edwin aan het woord...

"Het gaat ook om ontmoeten"

Algemeen

Sint-Oedenrode - Edwin Grotentraast heeft het afgelopen jaar een belangrijke rol gespeeld als adviseur binnen de organisatie van SamenLoop voor Hoop. Hoe kijkt hij terug op deze periode?

"Vanuit KWF ben ik de SamenLoop-coördinator, zelf noem ik het liever adviseur. Ik heb de SamenLoop door de jaren heen vanuit verschillende rollen beleefd: eerst als naaste familie toen mijn vader nog eregast was en in volgende edities als vrijwilliger, teamcaptain en de laatste keer als voorzitter."

Hoe heb je het proces ervaren?
"De start in Sint-Oedenrode kenmerkte zich door een grote groep enthousiastelingen die als jonge honden ergens voor gaan, tot uiteindelijk een roedel die steeds meer een gezamenlijke geoliede machine is geworden met steeds het vaste bestuur als basis."

Wat is je het meest opgevallen?
"Het enthousiasme, de gedrevenheid, de kracht van deze dorpsgemeenschap en het grote aantal acties voor deze SamenLoop is me het meest opgevallen én de mooie mensen!"

Wat wil je de mensen nog meegeven die naar het evenement toe gaan?
"Kijk om je heen wat er allemaal is georganiseerd, 24 uur lang in een ongeëvenaarde setting. Er is muziek, eten & drinken, bijna 100 kraampjes en er zijn prachtige ceremonies voorbereid. Laten we vooral het unieke niet vergeten: allemaal door vrijwilligers op poten gezet. Het gaat ook om ontmoeten. Mensen die op een SamenLoop zijn en naar huis gaan, willen vaak graag weer terug; de sfeer en saamhorigheid trekt enorm. En dat alles door stil te staan bij kanker; de eregasten een onvergetelijk weekend bezorgen en met z'n allen bijdragen aan een oplossing voor kanker. Samen komen we steeds dichterbij! Tot 1 & 2 september!"