Afbeelding

Hoera, een pup!

Algemeen

Sint-Oedenrode - U hebt besloten dat er een pup in huis komt? Leuk! Bereid u goed voor op het ras dat bij u past en koop de pup op een betrouwbaar adres. Het is niet verstandig om een hond te kopen via handelaren op het internet. Vaak zijn deze honden onvoldoende gesocialiseerd en is de kans op ziekten groot.

Een rasvereniging helpt u om in contact te komen met een betrouwbare fokker. Ook kunt u een hond aanschaffen uit een asiel. Dit kunnen zowel rashonden als kruisingen zijn. Daarnaast bieden ook particulieren soms volwassen honden of pups aan. Pas daarbij wel op dat er geen handelaar achter schuil gaat. Spreek af dat u – voor aankoop - met de hond naar de dierenarts mag voor een gezondheidscontrole.

Let bij aankoop van een pup op de volgende zaken:
Groeit de pup in huis op en maakt hij kennis met andere dieren en kinderen?
Hoeveel nesten heeft de fokker ? Is de moederhond aanwezig? Zijn de honden  schoon en fris, levendig, onderzoekend en zonder ongedierte?

Een goede fokker geeft enthousiast informatie en laat zijn pups enten, chippen en ontwormen voordat ze naar de nieuwe eigenaar gaan. Ook geeft de fokker een Nederlands paspoortje mee. In de puppychecklist op www.licg.nl vindt u alle punten waar u bij het uitzoeken van een pup op moet letten.

Heeft u vragen over de aanschaf van een pup? De medewerkers van de dierenartsenpraktijk Meierijstad zijn altijd bereid deze vragen te beantwoorden.