Afbeelding
Foto: Hans van der Staak

De mysterieuze middeleeuwen

Algemeen

Sint-Oedenrode - De laatste week van de basisschoolvakantie is aangebroken. Deze week staat in het teken van de Mysterieuze Middeleeuwen en organiseert de Keizer van het land van Dommel & Meierij Koningsspelen en hoffelijk vertier voor het jeugdige volk uit zijn gehele rijk.

Maandagochtend werden alle kinderen welkom geheten in de Mysterieuze Middeleeuwen en werden de Koningsspelen geopend door de keizer en keizerin van het land van Dommel & Meierij. Gedurende de week kunnen alle groepjes zich tijdens de Koningsspelen opwerken tot hogere maatschappelijke rangen van Melaats tot Ridder van de Rhode tafel, dit privilege is enkel weggelegd voor de dappersten die de draak verslaan!

Om in hogere rangen te komen begon het avontuur bij KV Rooi/Fortuna '67/MHC met de sportdag. Ondanks de regenbuitjes was het een erg geslaagde dag! Dinsdag trokken de kinderen weer ten strijde om de gratie van de Keizer voor zich te winnen tijdens een heus 6-kamp. Ook hier was weer de kans om naar een hogere rang te klimmen.
De woensdag is traditioneel de dag van het uitstapje. De spanning was 's morgens te snijden, want waar zou het uitstapje dit jaar naartoe gaan? Zal het Land van Ooit voor ons weer open gaan? Of toch naar het Prehistorisch dorp? Iedereen was zoals gewoonlijk weer vol spanning en in afwachting van wat de dag zou gaan brengen. Een ding is zeker, iedereen zal er een dolle dag aan hebben beleefd.
De week is doormidden, maar nog lang niet voorbij. Op donderdag gaan we testen hoe goed iedereen is in het bestormen van kastelen. Er wordt namelijk gezwommen en geklauterd in de grachten van kasteel 'de Neul'. Verder is er ook tijd voor de nodige ontspanning met wat cinematisch spektakel. In de avond is er voor de kinderen van groep 8 ook nog een spannend avondspel.
Vrijdagochtend hebben de kinderen de laatste kans om in een hogere rang te komen. Vandaag staat in het teken van de jacht! In de ochtend is er een heuse drakenjacht en in de middag zal de jacht voortgezet worden in de vorm van een groots keizerlijke talentenjacht. Aansluitend zal de officiële afsluiting om 16.30 uur plaatsvinden in sporthal de Streepen en zal duidelijk worden welke groepjes het is gelukt om Ridder van de Rhode tafel te worden en worden geridderd.

Alle geïnteresseerden zijn welkom om bij dit moment aanwezig te zijn!