Afbeelding
Foto: Jikke Huesken

Van de Nieuwenhuijzen wint op Jumping Heeswijk

Algemeen

Sint-Oedenrode / Heeswijk - Dit weekend werd Jumping Heeswijk verreden. Een meerdaagse springwedstrijd voor paarden en pony's . Marwin van de Nieuwenhuijzen had, toen hij zondagochtend vertrok, zijn vriendin Michelle toevertrouwd dat hij van plan was thuis te komen met 'de Stapmolen'. Dat is de eerste prijs in de klasse ZZ.

Marwin startte in deze klasse het paard Eton. Na de snelste barragetijd kon hij de eerste prijs en de bijbehorende Stapmolen in ontvangst nemen. Verder eindigde Marwin met Fabulous met een dertiende prijs in de klasse Z. Met het paard Ikigai eindigde Marwin bij de vijfjarige paarden met een tweede prijs en in de klasse L eveneens met een tweede prijs. Met Gigi-Carmen startte Marwin in de klasse voor zevenjarige paarden en behaalden ze samen de vijfde prijs. In de klasse M startte Marwin Escabeche en eindigde hij met een zesde prijs.
Linda van Gastel startte haar paard Coco Flanel in de klasse B. Ze werden als tiende binnengeroepen voor de prijsuitreiking. Zus Suzan startte haar paarden ook op Jumping Heeswijk. Op donderdag eindigde Suzan en Herbie met een tweede prijs. Op vrijdag startte Suzan Hercules en Flash Go in de klasse M. Met Hercules eindigde ze met een tweede prijs en met Flash Go met een achtste. In de klasse Z eindigde Suzan en Gracia Go met een derde prijs. In Uden werd een dressuurwedstrijd verreden voor paarden behorend bij het NRPS stamboek. Kelly van der Heijden startte hier het paard Winner en behaalde een eerste en tweede prijs. Maud Latijnhouwers verscheen in de ring met het paard Imosora. De proef van deze combinatie door de jury beloond met 61.8%.