Afbeelding

Trambaan winnaar toernooi KV Nijnsel

Sport

Sint-Oedenrode - In alle vroegte klonken de eerste Nederlandstalige hitjes zondagmorgen al over de velden bij Sportpark Den Eimert. De Pindarotsjes trapte af tegen KV Bennie veul. Toch bleek laatstgenoemde heel wa, want won de wedstrijd met maarliefst 0-7. Ook Alles op Alles en Snoetenpoetsers waren niet opgewassen tegen deze ploeg en werd daarmee poulewinnaar.

De Shakies en Trambaan gingen in de andere poule als eerste met elkaar de strijd aan. Trambaan, de winnaar van vorig jaar, overwon met 1-2. The NewYork Yankees maakte het hen nog lastig, maar ook daar kwam Trambaan als sterkste uit de bus. Door ook van T.Z.N. te winnen, stond deze pouleleider in de kruisfinale tegenover Alles op Alles en verdiende daar het ticket voor de finale na een 6-8 overwinning. De Shakies, tweede uit de poule, namen het op tegen KV Bennie veul en wonnen met 1-0.
De finalisten waren dus al bekende van elkaar: De Shakies tegen Trambaan. Beide enorm gebrand op de winst aangezien De Shakies het enige verlies van het toernooi wilde rechtzetten en Trambaan een bokaal te verdedigen had. Een spannende en felle wedstrijd, waarin duidelijk zichtbaar was dat beiden teams in de loop van de dag de kneepjes van het korfbal aardig in de vingers hadden gekregen. Toch was het weer Trambaan die de sterkste bleek (4-1) en de kampioenstitel opnieuw verdiende.
Tussen de wedstrijden door mochten de deelnemers ook een poging wagen voor het lucky shot: scoren van achter de middellijn (ruim 16 meter). KV Nijnsel had hiervoor een leuke prijs beschikbaar gesteld. Hoewel de korf soms maar op een haar gemist werd, lukte het niemand om de bal door de het gat te laten vallen. Toch gingen vele aanwezigen niet met legen handen naar huis, want met de loterij waren nog een aantal leuke prijzen te winnen. De dag werd feestelijk afgesloten onder het genot van een drankje in de feesttent. Al met al een geslaagd toernooi.