Afbeelding

Rooise judoka's pakken twee titels

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag vonden in Prinsenbeek de derde Open Zuid-Nederlandse Kata Kampioenschappen plaats. Eric Markgraaff en Cor van der Heijden schreven zich in voor zowel het Kodokan Goshin Jutsu en het Kime No Kata.

Het Kodokan Goshin Jutsu is het Kata waarmee zij al jaren aan de top staan in Nederland en internationaal ook al prijzen gepakt hebben. Maar normaal gesproken is Cor de persoon die de rol van Tori, diegene die de technieken maakt, op zich neemt. Maar vandaag hadden ze de rollen eens omgedraaid. Dit is moeilijker dan je denkt. Toch wilden ze het zo eens doen. Vorig jaar in Japan moesten ze ook beide rollen uitvoeren en dat lukte toen ook goed. Maar in een wedstrijd hadden ze dit nog niet gedaan. Mede door hun ervaring liep het ook nu weer voortreffelijk.
Nadat ze beide Kata gelopen hadden was het wachten op de scores. En inderdaad het was goed wat ze neergezet hadden. Met beide Kata's de hoogste score. Dus mochten ze met beide Kata's als laatste in de finale starten. In de finale begint iedereen weer op 0. Je kunt dus niet teren op een goede eerste ronde. Met de juiste focus stapten ze tatami op. Het Kodokan Goshin Jutsu liep weer zeer soepel. Even later moesten ze ook het Kime No Kata uitvoeren ook deze uitvoering verliep voor hun gevoel goed. Pas bij de prijsuitreiking werd duidelijk dat zij in beide Kata kampioen waren geworden. Voor al bij het Kime No Kata was dit een mooie prestatie. De twee andere koppels in de finale stonden onlangs nog op het EK in Slovenië op dit onderdeel terwijl Eric en Cor dit al een paar jaar niet meer in competitie hadden gedaan. Proficiat heren.