dav
dav

Dioscuri Bovenbouw 1 – Bovenbouw 2

Algemeen

Sint-Oedenrode - Zaterdagochtend, 26 mei. Buiten schijnt de zon volop. In Sporthal De Streepen nemen de twee Divisie 3/4 bovenbouw teams van Dioscuri het tegen elkaar op de in de laatste competitie wedstrijd van dit seizoen. Het is warm binnen: halverwege de wedstrijd worden welkome verfrissingen aangedragen voor turnsters, publiek, juryleden en trainsters.

Het eerste Bovenbouwteam is deze wedstrijd stevig gehandicapt door blessures van de zusjes Anouk en Sterre van den Brand. Sterre moet zich beperken tot de balk, terwijl Anouk alleen kan uitkomen op balk en vloer. Maar wat zijn we blij dat ze er weer bij zijn! Meiden, een goed herstel toegewenst, in het seizoen 2018/2019 komen jullie vast en zeker sterker terug dan ooit.

In het onderlinge duel laten de Dioscuri turnsters veel goede dingen zien. Elena zet een prachtige stabiele balkoefening met een mooie arabier neer, goed voor de hoogste dagscore van 11.600. Zij wordt op dit toestel op de voet gevolgd door Evie, die haar groei van dit seizoen onderstreept met een prima 11,400. Anneke straalt als vanouds op vloer en zet daar de hoogste score van 11,400 neer. Myrne, met de regiofinales nog in het vooruitzicht, is de beste op brug: haar fraaie oefening is goed voor 11,300. Een grappig moment op vloer voor Paula, die in haar acrobatische serie voor een maximale score gaat, maar ter plekke haar geplande overslag na de salto moet veranderen in een koprol. Ja, ook ter plekke improviseren en snel reageren is onderdeel van de turnsport! Julia's tweede sprong, een half-in half-out is erg goed: helemaal wat we van deze explosieve turnster gewend zijn. De altijd elegante Amy tenslotte zette een prima en stabiele meerkamp neer. Zij miste het podium op slechts 0.3 punten.

Uiteindelijk trekt het tweede Bovenbouwteam aan het langste eind en wint de wedstrijd met 136,050 tegen 131,300 punten. In het algemeen klassement pakt Jade de eerste plaats, gevolgd door Anneke op de tweede plek. Evelien bekroont een fraaie meerkamp met een mooie derde plek. Dames, begeleiding, dank voor een mooi seizoen!