Afbeelding

Problemen, maar toch tevreden

Algemeen

Vorig weekend had voor zijspanteam Rainbow uit Meierijstad twee kwalificaties en tevens twee wedstrijden die over een aantal minuten ging in plaats van in rondes.

De eerste kwalificatie wilden ze gebruiken om de baan te verkennen en om te zien of de versnellingen ook allemaal goed uitkwamen. Helaas, toen ze weg wilden rijden, werkte de koppeling niet. Snel werd wat aangepast om toch een aantal ronden te kunnen rijden, gewoon starten in de versnelling en gaan. Voor ze de baan op kwamen, met nog maar acht minuten te gaan, werd er alles uit gehaald om toch een redelijke tijd te zetten. Ondanks de problemen tijdens het rijden hadden ze een 16e tijd kunnen noteren van de 27 zijspannen.
Het koppelingsprobleem werd opgelost en vol goede moed gingen ze voor een betere tijd. En jawel, dat lukte. Er werd nog drie seconden van de tijd afgereden en dat leverde een twaalfde startpositie op. Op zondag waren er twee wedstrijden. Na de eerste race kwamen ze als negende over de finish en daarmee als derde 600cc'er in de klasse.
De heren hadden hoop om in de tweede race nog een plaats op te schuiven, want we zaten kort bij elkaar. Uiteindelijk kwamen ze als twaalfde over de finish. Dit keer eindigden ze als vijfde in de eigen 600cc klasse. Ondanks de problemen die ze hadden tijdens het weekend zijn ze toch nog tevreden en kijken ze uit naar de volgende wedstrijd.