Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Nijnselse Kermisfeesten: een mooi feest voor jong en oud

Algemeen

Sint-Oedenrode - Een unieke samenwerking tussen café Oud Nijnsel, Highway 51, De Beckart, de dorpsraad en enkele dorpsgenoten. Samen aan één tafel om de kermis in Nijnsel van 8 t/m 11 juni nieuw leven in te blazen. Zo begon het en inmiddels staat er een programma dat voor iedereen iets te bieden heeft!

In de tent bij Oud Nijnsel komen diverse artiesten die net als voorgaande edities diverse doelgroepen zeker zal aanspreken. Maar nu is er ook voor de jongere jeugd, de allerkleinsten, de wat "oudere jongeren" en de senioren een mooi programma op touw gezet rondom de kermis en op het Beckartplein.
Op vrijdag openen ze de kermis om 18.00 uur en kunnen de allerkleinsten de Minions in levende lijve ontmoeten. Zij komen speciaal naar Nijnsel om de kinderen te vermaken. Om 20:00 uur start in de tent op het Beckartplein een PubQuiz voor iedereen die van puzzelen houdt. Het is tevens de bedankavond voor alle vrijwilligers die in Nijnsel hun steentje hebben bijgedragen aan activiteiten van de dorpsraad. Een mooie gelegenheid voor nieuwe inwoners van Nijnsel om het dorp en haar inwoners wat beter te leren kennen. Deze week wordt in Nijnsel huis-aan-huis een flyer verspreid met meer info, maar mensen kunnen zich ook direct aanmelden via de site van www.nijnselsekermisfeesten.nl. Bij Oud Nijnsel komt die avond JeBroer en bij de Beckart wordt de avond feestelijk afgesloten door dj Robert Staal.
Op zaterdag starten ze om 19:0 uur met Rock & Roll op het Beckartplein. Dansers in Stijl geven alvast het goede voorbeeld waarna later op de avond Mark Elber zal zorgen voor nog meer live spektakel. Dit is beslist de beste Elvis Tribute Artiest van het land. De DJ van the Road show zal zorgen dat ook tussen zijn optredens door volop gefeest en gedanst kan worden.
Op zondagochtend staat de openluchtmis in het park op het programma waarna de middag wordt warmgedraaid met een optreden van de Harmonie Nijnsel. Die middag is rondom de kermis een Luikse markt. Al kunnen ze daar nog wel een aantal aanmeldingen voor gebruiken. Dus heb je spullen in de verkoop, moet je garage of je zolder leeg? neem dan contact op met de Beckart en vraag naar Fred Plateijn.
In de loop van de middag is er een spectaculaire mountainbikerace rondom de kern van Nijnsel. In diverse manches rijden de renners een rondje rond de kermis om te finishen in de tent op het Beckartplein (aanmelden via mtbracenijnsel@gmail.com). Uiteindelijk zullen de winnaars gehuldigd worden tijdens de trekking van de loterij. Want dames 4 van VV Nijnsel / TVE Reclame hebben een loterij op touw gezet om geld in te zamelen voor SamenLoop voor Hoop. Zij hebben fantastische prijzen opgehaald bij diverse bedrijven. Op zondag rond de klok van 17:00 uur worden de lotjes getrokken. Diegenen die in de avond nog even door willen gaan kunnen helemaal los met de WC Experience bij Oud Nijnsel.
Ook aan de wat oudere kermisliefhebbers is gedacht. Op maandag starten ze met een gezamenlijke maaltijd, verzorgd door de nieuwe uitbater van de Beckart. Daarna een spannende bingo om af te sluiten met live optredens van de Dommelklanken en het seniorenorkest. Voor iedereen die er geen genoeg van kan krijgen, een hele mooie uitsmijter met een happy-hour. Ofwel 2 voor de prijs van 1. Tussen 18:00 uur en 20:00 uur is bijna alles voor de heft van de prijs. En bij Oud Nijnsel gaan ze nog even door met de No Colour Band en Anne van der Heijden.
De organisatie wil alvast de sponsoren bedanken die hun bijdrage hebben geleverd om een en ander mogelijk te maken en de dank gaat ook uit naar de ondersteuning vanuit gemeente Meierijstad. Natuurlijk ook dank voor het begrip van alle omwonenden tijdens de kermisdagen.