Afbeelding

'Ik wil het wauw-effect creëren'

Algemeen

Sint-Oedenrode - De gedetailleerde muurschildering van Agnes van Aarle is bij vele Rooienaren vast wel bekend. Het kunstwerk kleurt het straatbeeld van de Borchgrave en vormt tegelijkertijd het creatieve visitekaartje van Agnes.

Met haar liefde voor het oude ambacht heeft Agnes zich als schilder gespecialiseerd in het fijne schilderwerk. Als decoratieschilder richt Agnes zich onder andere op het maken van wandschilderingen, ornamenten, gekalligrafeerde teksten en marmer- en houtimitatie. "Als decoratieschilder zet ik niet alleen deuren, kozijnen en muren strak in de verf, maar daarnaast is het decoreren en restaureren ook mijn vakgebied. Mijn doel is dan ook: mooie dingen maken en dingen mooi maken. Met mijn creaties wil ik telkens weer het wauw-effect creëren."

Agnes maakt van ieder project iets bijzonders en unieks. "De mogelijkheden zijn legio. Een muurschildering kan zoveel sfeer brengen in een ruimte. Met mijn grafische achtergrond weet ik de juiste kleurenbalans te vinden en heb een goed oog voor detail. Samen met de klant bespreek ik allereerst de wensen en ik laat graag aan de hand van foto's de mogelijkheden zien." Agnes haalt haar telefoon tevoorschijn en laat haar laatste klus zien. "Dit is een hand geschilderde tekst op de muur in een woonkamer. In plaats van een strak computergestuurd design heeft het ouderwetse handwerk hier zijn charme, net als een hand geschilderde familienaam op de voordeur."

Naast decoratiewerk richt Agnes zich op het restaureren van schilderwerk. Krassen of beschadigingen op meubels en muren kan Agnes tot in detail wegwerken. "Ik bied een goedkoop alternatief om beschadigingen te herstellen in plaats van bijvoorbeeld de hele muur opnieuw te behangen of te schilderen. Daarnaast ben ik gespecialiseerd om ornamenten in de gevel, haantjes op de kerktoren, hekwerk en lijsten van spiegels te vergulden met bladgoud." Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bel 06-15484859. "Ik kom graag langs om de mogelijkheden te bespreken."