Afbeelding

Op stap met de boswachter

Algemeen

Op Tweede Paasdag, maandag 2 april, vieren Brabants Landschap en IVN Oisterwijk het voorjaar met de Dag van het Landschap en geven daarmee het startsein voor een bruisend wandelseizoen.
De gidsen van IVN en Brabants Landschap laten u op hun eigen wijze zien hoe mooi het voorjaarslandschap kan zijn in een anderhalf uur durende wandeling. Welke dieren hebben de lente al in hun bol en wat bloeit er eigenlijk zo vroeg in het jaar? Of wandel mee met de gidsen van Heel Haaren wandelt.


Gratis wandelexcursies in heel Brabant
Beleef het voorjaar en wandel mee met de boswachter. Op 14 locaties beginnen om 12.00, 13.30 en 15.00 uur wandelexcursies. De wandelingen duren anderhalf uur en zijn leuk voor jong en oud. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig.  

Landgoed Nemerlaer en zijn bewoners
Als het zonnetje een beetje wil meewerken, valt hier in het vroege voorjaar toch al een hoop te beleven. Allereerst zijn de luide fluittonen van de boomklever niet van de lucht.  Hij schuifelt  over de stammen van de dikke eiken en beuken, zowel naar boven als naar beneden . Krijg je bij het speuren naar deze 'ijsvogel van het hoogstammige bos' welhaast een stijve nek, de citroenvlinder, een van de eerste dagvlinders, vliegt je zowat in je gezicht. En blijf bij het passeren van de Nemer even staan op de brug om uit te zien naar de échte ijsvogel.

Adres en parkeren: Pannenkoekenhuis Belveren, Oisterwijksedreef 4 in Haaren
Zin in nog een activiteit?Naast de gratis wandelexcursies van Brabants Landschap wordt traditioneel de bourgondische wandeltocht "Heel Haaren Wandelt" georganiseerd. Zowel de korte als lange afstandswandelaar kan zijn of haar hart ophalen aan de diverse wandelroutes door het mooie natuurgebied de Kampina. De keuze bestaat uit een route van 6, 12 of 22 kilometer met als start- en eindpunt restaurant  Herberg van Boxtel.  Pannenkoekenhuis Belveren is een ideale tussenstop om uit te rusten en fungeert tevens als Natuurpoort Nemerlaer. Voor meer informatie en inschrijven: http://www.haareninbeweging.nl/.
Steun Natuur 'dichtbij huis'Brabants Landschap beheert ruim 18.000 hectare bos, heide en vennen, maar bijvoorbeeld ook landgoederen, boerderijen, forten en kastelen. Daarmee zorgen we ervoor dat onze eigen, prachtige provincie Noord-Brabant, met haar diversiteit aan landschappen, nog het thuis is van vele vrij levende planten- en diersoorten. Daarnaast zet zij zich in voor behoud, herstel en ontwikkeling van de biodiversiteit buiten de beschermde gebieden. Een netwerk van enthousiaste vrijwilligers helpt mee maatregelen te treffen om weide- en akkervogels, uilen, amfibieën en vleermuizen te beschermen.

Natuurbescherming is en blijft mensenwerk
Steun Brabants Landschap voor slechts €15,- per jaar (€1,25 per maand) en word beschermer tijdens de Dag van het Landschap. U krijgt een uitgebreid welkomstpakket mee en profiteert direct van vele voordelen, zoals bij Pannenkoekenhuis Belveren. Vraag bij de bediening naar de voorwaarden. Kijk voor meer informatie op www.brabantslandschap.nl