V.l.n.r.: Eric Markgraaf, Willem Vervoort, Cor van der Heijden en Quint Rovers
V.l.n.r.: Eric Markgraaf, Willem Vervoort, Cor van der Heijden en Quint Rovers

Veel Rooise judoka's gehuldigd

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen vrijdagavond stond in het teken van het huldigen van de kampioenen van de gemeente Sint-Oedenrode en het bekendmaken van namen van de Sportvrouw-, Sportman- en Sportploeg van het Jaar 2017. Veel Rooise judoka's kwamen voorbij.

Jamie Bekkers en Wick van de Ven kwamen op het podium omdat zij beiden Zuid-Nederlands kampioen zijn geworden. Nog wat onwennig stonden ze daar vol in de schijnwerpers op het podium. Dit waren de eerste twee leden van Dai-Ippo die een mooi sportkunstwerk in ontvangst mochten nemen. Later kwamen ook Dewy Lo-A-Njoe en Cor van der Heijden het podium op. Beiden wisten Nederlands Kampioen te worden. Dewy individueel met judowedstrijden, Cor samen met Eric Markgraaff op het onderdeel Kata. Tijdens het gala kwam Tijke van de Loo, voormalig topjudoka, ook in beeld met zijn verhaal over zijn topsportcarrière. Hij belichtte zijn ervaringen over de vele jaren waarin hij topsport bedreef. Daarna ging men over op het belangrijkste gedeelte van de avond voor Dewy en Cor. Dewy's naam werd onder tromgeroffel genoemd als de Sportvrouw van 2017. Cor was samen met Eric genomineerd als sportploeg. Helaas ging deze titel niet naar de trainers van Dai-Ippo maar naar het damesvoetbal team van V.V. Nijnsel. Maar ook de nominatie werd gezien als een beloning voor al heet harde werken.
Zaterdagochtend stond Ryan Lo-A-Njoe in Coimbra ( Portugal) op de judomat. Hij nam deel aan een wedstrijd in het kader van de European Cup. Ryan draaide een goed toernooi en wist een zeer verdienstelijke 5e plaats te behalen.
Zaterdagmiddag stond er een dangraad examen op het programma. Willem Vervoort en Quint Rovers hadden zich de laatste maanden, onder leiding van Cor van der Heijden, grondig voorbereid op dit examen. Beiden wisten met goed verzorgd judo hun examen met goed vervolg af te leggen. In de toekomst zullen we hen met een zwarte band op de mat mogen begroeten. Allen van harte gefeliciteerd en op naar de volgende mijlpaal in jullie judoloopbaan.