Afbeelding

Goede start Jarno van Esch

Algemeen

Sint-Oedenrode - Jarno van Esch rijdt dit jaar in de categorie Beloften (tot 23 jaar). Bijna altijd worden de Beloften samengevoegd met de Eliterenners. Bij beide wedstrijden in België was dit het geval en zo ook afgelopen zondag bij Jarno zijn eerste wedstrijd in Nederland, in Heeswijk.

Het was ontzettend koud en de zeer harde wind maakte de wedstrijd ontzettend zwaar. Halverwege de wedstrijd onstond een kopgroep van tien man met daarbij Jarno. Op 17km voor het einde moesten twee renners lossen en ook achter deze groep verbrokkelde het peloton. Op 8km voor het einde waren er verschillende uitvalspogingen in de kogroep, ook Jarno probeerde het, vorig jaar wist hij op die manier nog tweede te worden bij de junioren. Uiteindelijk kwamen drie renners los van de kopgroep en reed Jarno uiteindelijk naar een hele mooie achtste plaats.
Bij de junioren dezelfde weersomstandigheden als bij de Elite/beloften. Youri van Esch kon door zijn val van twee weken geleden nog niet starten. Ook hier reed een kopgroep van vier weg uit het peloton en ook hier verbrokkelde het peloton in stukken. Sep Schuurman, die vorige week nog zeer sterk reed in Belgie, had helaas een mindere dag en kwam in de derde groep terecht en pakte toch nog een zestiende plaats. Komend weekend rijdt Jarno in Veendam de klassieker Omloop van de Veenkolonien en rijden Sep en als het goed is ook Youri weer het criterium in Huijbegen.