Afbeelding

Al veertig jaar muziek die je moet leren waarderen

Algemeen

Meierijstad - Omdat de Edelweisskapel uit Schijndel steeds minder muzikanten kreeg ging zij in 1978 op zoek naar aanwas. Die aanwas werd gevonden door te fuseren met de Skuppestelen uit Heeswijk, die een soort gelijk probleem kende. Met nog een muzikant uit Veghel was de naam voor de nieuwe kapel snel gevonden: Die Drei Dörfer Musikanten.

André van der Leest is al vanaf het begin lid van de blaaskapel. Ondanks dat de geboren Schijndelaar de afgelopen veertig jaar op verschillende plaatsen in het land woonde, is hij Die Drei Dörfer Musikanten altijd trouw gebleven. Voor de wekelijkse repetities en de ongeveer vijfentwintig optredens die de kapel jaarlijks heeft komt hij nog steeds trouw terug naar zijn geboortestreek.

"Tegenwoordig komt het leeuwendeel van de blazers uit de gemeente Meierijstad. Eigenlijk zijn wij de voorlopers van Meierijstad", lacht Van der Leest. "Er komen weliswaar een paar muzikanten van buiten de gemeente, maar eigenlijk doen we onze naam nog steeds eer aan, alleen zijn de drie dorpen nu Schijndel, Rooi en Veghel". Dat de kapel uit Meierijstad komt, wil ze in haar jubileumjaar ook graag onderstrepen. Daarom zijn er in alle verzorgingstehuizen van Meierijstad gratis concerten. Ook in Odendael brengen de Die Drei Dörfer Musikanten hun Egerländer, Böhmische en Tsjechische muziek in dat kader ten gehore. Dat Rooise concert vindt plaats op 2 mei en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant