Afbeelding

Fysiotherapie de Meierij start met tweede Onco Fitcamp

Algemeen

Sint-Oedenrode - In oktober 2017 zijn de eerste deelnemers gestart met Onco Fitcamp, nu drie maanden later, blikt Fysiotherapie de Meierij terug op een geslaagde periode. Er is door de deelnemers hard gewerkt en de resultaten mogen er zijn!

Sporten na kanker; wat is Onco Fitcamp?
Veel mensen welke een periode van kanker doorgemaakt hebben vragen het zich na de intensieve periode van behandelingen en andere medische ingrepen af; 'Hoe nu verder?'. 'Fit verklaard, gezond, maar wat kan ik nu qua sporten, hoe zit 't nu met mijn conditie en wat kan ik nu beter wel en niet doen?'

Hoe ziet Onco Fitcamp er precies uit?
Gedurende 3 maanden wordt er 1x per week in groepsverband gesport, waarbij elke deelnemer vooraf een Full Body Check krijgt om te bepalen wat het beginniveau van de desbetreffende deelnemer is. Vervolgens wordt samen met een van de therapeuten besproken wat de doelen voor de aankomende periode zijn om daar vervolgens op een intensieve manier, zowel binnen als buiten Fysiotherapiepraktijk de Meierij mee aan de slag te gaan. Aan het eind van de 3 maanden wordt uiteraard geëvalueerd of de doelen behaald zijn aan de hand van het herhalen van de Full Body Check.

De belangrijkste kenmerken van een Onco Fitcamp zijn: Uitdagende doelen op ieders persoonlijke niveau, Sporten met plezier, Actief bewegen in een veilige omgeving, In groepsverband conditie en (spier)kracht verbeteren, Fit en soepel worden (of blijven), Afwisselende en uitdagende trainingen o.l.v. een professionele trainer/fysiotherapeut. Totaalpakket: Full Body Check bij aanvang, 3 maanden sporten en een Full Body Check na 3 maanden voor slechts €120,-

Reacties afgelopen periode
De reacties van de deelnemers zijn veelal positief, 'af en toe waren de oefeningen pittig maar persoonlijke doelen en verantwoord sporten stonden hoog in het vaandel. Er was veel variatie in oefeningen welke ook thuis uitgevoerd kunnen worden'. Samen met de deelnemers kijken wij terug op een leuke, gezellige en effectieve manier van trainen. We zijn trots op de goede resultaten die onze deelnemers hebben behaald; meer spierkracht, een betere conditie en het plezier in sporten is weer teruggevonden!

Op dinsdag 27 februari van 9.00 tot 10.00 start er een nieuwe groep met Onco Fitcamp. Hier zijn nog voldoende plekken vrij voor nieuwe aanmeldingen.

Kent of bent u iemand die wellicht geïnteresseerd is in de Onco Fitcamp, kom dan gerust langs voor meer informatie (Borchmolendijk 1), bel (0413-471227) of bezoek de website (www.fysiotherapiedemeierij.nl).