Tessy van der Velden met Tiesto. Foto: Foto4U
Tessy van der Velden met Tiesto. Foto: Foto4U Foto4U

Tïësto springt met Romee en Tessy naar de top

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekend was het zover: de Brabantse Kampioenschappen Springen gingen van start. In alle vroegte arriveerden de eerste deelnemers met hun pony's. De zenuwen waren aanwezig, maar de gezelligheid overheerste. Een mooi weekend om op terug te kijken!

Afgelopen weken is de vereniging de Rooise Ruiters en Ponyruiters flink in de weer geweest om dit spektakel te organiseren. Zo werd de manege omgetoverd tot een grote springpiste, een grote tent werd geplaatst, de catering werd optimaal verzorgd, sponsoren werden aangetrokken en de PR werd extra ingezet. Afgelopen weekend was het de beurt aan de ponyruiters en volgend weekend 24 en 25 februari is het de beurt aan de volwassenen. Voor meer informatie check onze Facebookpagina www.facebook.nl/rooiseruiters.

De paardensportliefhebbers kwamen niets te kort. In de springpiste was de spanning te snijden. De jonge ruiters streden om de medailles. En er was nog meer te winnen: de beste combinaties mogen naar de Nederlandse Kampioenschappen én zij mogen naar Indoor Brabant in 's-Hertogenbosch.

De volgende Rooise Ponyruiters waren geselecteerd voor de kampioenschappen: Tessy van der Velden Jonkers, Romee van de Biggelaar en Jasmijn van de Brand. Tessy beet de spits af met haar pony Pepper in de klasse AB-B op zaterdagochtend. Helaas durfde haar pony niet over een hindernis waardoor ze haar parcours niet verder kon afmaken. Dit is ook niet zo gek met zoveel publiek en overal versiering.

Later startte zij met haar pony Tiësto. Deze keer wist zij een hele mooie eerste ronde te rijden. Geen één fout gemaakt waardoor zij door mocht naar de barrage. Tiësto mocht ook met Romee van de Biggelaar de springpiste betreden. Romee reed ook een foutloze ronde. "We waren allebei zenuwachtig, maar naar een goede foutloze eerste ronde waren de zenuwen goed onder controle." Aldus de twee amazones. De barrage was heel spannend. Romee reed een zeer sterke barrage en stond hierdoor lange tijd aan de leiding. Uiteindelijk is zij naar huis gegaan als reserve kampioen! Tessy was na haar barrage iets minder tevreden. "Ik had een beetje langzaam gereden waardoor ik minder stijlpunten had gekregen." Maar ze mag trots zijn om op zo'n jonge leeftijd een negende plaats te behalen op de Brabantse Kampioenschap, met een ijzersterkte concurrentie.
In de middag startte Jasmijn van de Brand in de klasse DE-B. Zij wist haar pony Nevil keurig over de eerste hindernissen te sturen. Helaas werd de spanning voor haar pony net te veel en kon zij haar parcours niet afmaken.
Volgend weekend is de Brabantse Kampioenschappen voor de volwassenen. Ook dit weekend is er de loterij. Hierbij worden vele mooie prijzen weggegeven zoals toegangskaarten voor Indoor Brabant, springlessen van bekende springruiters, een weekend lang cabrio rijden en nog vele mooie andere prijzen. Daarnaast is er op zaterdagavond 24 februari het Ruiterbal. Dit is een knallend feest na afloop van de wedstrijd.
De leden van de vereniging zitten niet stil. Zo is Marion Merks afgelopen weekend op concours gegaan naar Asten. Opnieuw wist zij met haar paard High Fly in de prijzen te springen. Twee foutloze rondes waren goed voor een vijfde prijs in de klasse L.


Afbeelding