Prachtige overwinning Rhode tegen EVVC.

Rhode wint topper tegen EVVC

Sint-Oedenrode - Onder ideale weersomstandigheden en op een veld dat voor deze topper extra was behandeld, speelde Rhode als koploper een degelijke wedstrijd tegen de nummer twee, EVVC uit Vinkel, en won verdiend de wedstrijd met 3-0. Het talrijk opgekomen publiek, circa 500 toeschouwers waarvan een groot gedeelte uit Vinkel, zag een meer spannende dan fraaie wedstrijd.

Rhode begon enigszins gehavend aan de wedstrijd omdat aanvoerder Martijn van Boerdonk nog niet hersteld is van een blessure die hij heeft opgelopen in de wedstrijd tegen Erp, veertien dagen geleden.De strijdwijze van Rhode, meteen de aanval zoeken, resulteerde ook deze keer in direct succes. Spits Kyron Brus draaide het zestienmeter gebied binnen, werd neergehaald en een strafschop was het gevolg. Daan van Dinten klaart dit soort klusjes bij Rhode en in de derde minuut schoot hij Rhode al op voorsprong. Hierdoor ging Rhode makkelijker voetballen dan EVVC, hetgeen niet resulteerde een echt overwicht. In de achtentwintigste minuut ontstond er een hachelijke situatie voor het Rhode doel, maar het hakballetje van de spits van EVVC dwarrelde net langs het Rhode-doel. Met een venijnig schot in de veertigste minuut scoorde Kyron Bros bijna 2-0, zijn schot ging rakelings langs. Derhalve ging de rust in met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, een beter voetballend Rhode tegen een tegenstander die de druk voelde dat er niet verloren mocht worden om de achterstand op de lijstaanvoerder niet te ver te laten oplopen. Rhode kwam in de eenenzestigste minuut op een 2-0 voorsprong. De sterk spelende Mart Kruseman lanceerde met een prachtige steekpas Koen van der Zanden die keurig afrondde. Even zette EVVC druk met een kop kans in de vierenzeventigste minuut. Het geloof in succes ebde weg bij EVVC, helemaal toen in de vijfenzeventigste minuut EVVC met tien man kwam te staan. Rhode bleef het vertrouwd spelletje spelen en bleef vrij gemakkelijk overeind. De beste kans voor EVVC kwam in de achtentachtigste minuut, het schoot ging rakelings voor langs. Rhode bleef op het eind van de wedstrijd kansen creëren en in de negentigste werd de eindstand bepaald door een fraaie actie van Mark van der Zanden. Een combinatie met Simon van de Wetering werd knap ingeschoten waarmee de eindstand van 3-0 werd bepaald. Met deze overwinning heeft Rhode een voorsprong van elf punten van nummer twee, dat blijft EVVC, dat nog wel een inhaalwedstrijd moet spelen.