Rob en Theo (r).
Rob en Theo (r).

De Helden van Rooi Werkt

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vanaf september 2014 is Rooi Werkt actief in het koppelen van Rooise werkzoekenden aan Rooise bedrijven. En met succes! De dienst prijst zich gelukkig met een aantal werkgevers waar ze al veel kandidaten hebben kunnen plaatsen.

Een van deze helden is "De Helden van Kien." Bij het opstarten van dit bedrijf kon Rooi Werkt daar drie kandidaten aan het werk helpen: twee in de schoonmaak en één als leerling-kok in de keuken. Een van de twee kandidaten in de schoonmaak heeft inmiddels een andere baan gevonden, de andere werkt er nog steeds met veel plezier. De leerling-kok heeft inmiddels een vaste aanstelling en volgt de opleiding tot kok.

Onlangs hebben ze er een kandidaat kunnen plaatsen als algemeen medewerker. Theo van de Loo stond al enige tijd ingeschreven als werkzoekende kandidaat. Tijdens een van de inloopochtenden van Rooi Werkt op Campus Fioretti kwam hij een kopje koffie drinken. Het toeval wil dat de organisatie de volgende dag een gesprek had bij de Helden van Kien over de nog openstaande vacatures. Theo werd voorgesteld en kon onmiddellijk aan de slag op een proefplaatsing van een maand. Inmiddels heeft hij een vaste aanstelling voor een variabel aantal uren. Theo heeft heel veel gesolliciteerd en werd telkens afgewezen. Bij de Helden van Kien had hij meteen een klik met Rob Jansen. Hij is blij met zijn baan. "Het werk is afwisselend, geen dag is hetzelfde en het is ook nog op een prachtige locatie."
Rob Jansen is blij met Rooi Werkt. "Er is persoonlijk contact, ze zijn actief en geven snel een terugkoppeling. Bovendien hebben ze veel knowhow en expertise m.b.t. proefplaatsingen en bijzondere regelingen voor kandidaten", geeft hij aan.

Op zondag 25 februari is het open dag bij Rooi Werkt. Kandidaten zijn van harte welkom om bij te praten. Je ziet hier boven waar dat toe kan leiden! Meer informatie: www.rooiwerkt.nl