Afbeelding
Foto: Jelle vd Brand

Laatste lezingen over Bisschop Bekkers

Algemeen

Sint-Oedenrode - Twee jaar geleden heeft een comité enkele initiatieven genomen rond de vijftigste sterfdag van Bisschop Bekkers. Naast de tentoonstelling in de kerk waren er twee lezingen over het leven en werken van de populaire Rooise Bisschop (de katholiek van de twintigste eeuw).

Op de lezingen in Sint-Oedenrode kwamen ook enkele personen uit de regio met de vraag aan Wim van Kreij om de presentatie ook in hun gemeente te willen verzorgen. Daarna kwamen er steeds nieuwe verzoeken vanuit diverse plaatsen in en buiten het Bisdom.Nu na twee jaar vindt Wim het tijd om dit traject af te ronden.. Half mei 2018 stopt hij definitief met zijn "rondgang". In overleg met het Heem en de KBO geeft hij nog twee presentaties in de Knoptoren. In zijn lezing zijn naast vele foto's ook filmfragmenten te zien uit o.a. Brandpunt over de geboorteregeling, bij Mies Bouwman in de stoel, en de uitvaartdienst in de Sint Jan.
De presentaties in de Knoptoren zijn op woensdag 9 mei om 14.30 uur op dinsdag 15 mei om 20.00 uur. De toegangsprijs is € 2,- De leden van de Heemkundige kring de Oude vrijheid en de leden van de vier afdelingen van de KBO Sint-Oedenrode hebben gratis toegang.