v.l.n.r: Wim van Kreij, Sjef den Uijl, Andre van den Warenburg, José van Boxmeer en Wilchard Cooijmans
v.l.n.r: Wim van Kreij, Sjef den Uijl, Andre van den Warenburg, José van Boxmeer en Wilchard Cooijmans

Charitas (liefde) voor medemensen

Algemeen

Sint-Oedenrode - PCI "De Goede Herder" van de Oda-parochie zet zich met hart en ziel in voor de hulpbehoevende medemens. PCI staat voor Parochiële Charitas Instelling. Zij helpt mensen die hulp nodig hebben ongeacht geloof of land van herkomst.

PCI tracht voor haar werk middelen te verkrijgen via collectes en giften en heeft een ANBI erkenning. Dit houdt in dat alle giften en schenkingen volledig aftrekbaar zijn voor uw belasting.

Wat doet PCI voor de medemens?
In Nederland is gelukkig heel veel hulp en zorg bij de wet goed geregeld. Helaas zijn er altijd personen die tussen "de wal en het schip" vallen omdat ze niet binnen de bestaande regelgeving passen. Iemand kan door plotselinge werkeloosheid, arbeidsongeschiktheid, ziekte, echtscheiding ernstig in de problemen raken. Zo kan iemand ineens onvoldoende inkomen hebben of niet de juiste weg weten naar de hulpverlening. Door een gift of lening kunnen we eerste hulp verlenen. Natuurlijk werkt PCI nauw samen met andere vormen van hulpverlening zodat er zo min mogelijk geld en energie door doublures verloren gaat.

Wie kan een beroep doen op PCI?
Hoewel de mogelijkheden beperkt zijn kan en mag iedereen aankloppen. De hulpvrager zelf, maar ook familie of kennissen, kunnen om hulp vragen. Iedereen beschouwen ze als naaste. Of en hoe ze hulp kunnen bieden hangt van veel factoren af. Soms zullen ze iemand beter helpen door hem of haar in contact te brengen met een instelling die er specifiek op gericht is op de problematiek van de hulpvrager. Het is zeker niet de bedoeling zich daarachter te verschuilen en zich te onttrekken van inzet, in tegendeel, ze zoeken naar de beste oplossing.

Hoe kunt U PCI helpen?
Deze vraag krijgen ze vaak te horen en is moeilijk te beantwoorden Iedereen kan PCI steunen door hulpbehoevenden met in contact te brengen. Als het mogelijk is door financiële steun. U kunt uw gift overmaken op rekening NL08 RABO 0305365126 ten name van Mevr. J. van Boxmeer met vermelding van PCI. Mgr. Bekkers had als wapenspreuk: Met de liefde als Wapen. Dit wil het PCI primair tot doelstelling maken. Diaken Wilchard Cooijmans (voorzitter), Jose van Boxmeer (penningmeester), overige leden: Wim van Kreij, Sjef den Uijl en André van de Warenburg. PCI is te bereiken in het Parochieel Centrum, Mgr. Bekkersplein 15491 EB Sint-Oedenrode op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur. Tel. 0413-477741.