Afbeelding

POM: Verder naar elkaar groeien

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het Platform Ondernemend Meierijstad (POM) hield op 16 januari haar tweede nieuwjaarsreceptie voor genodigden. Die vond ditmaal plaats in het Fioretti College in Veghel. Zoals te doen gebruikelijk werden daar toespraken gehouden, ditmaal door de besturen van POM en Fioretti en door burgemeester Kees van Rooij. De rest van de receptie vond plaats in een ongedwongen sfeer, gezelligheid voorop en natuurlijk werd daarbij ook genetwerkt.

Even los van de receptie vroeg DeMooiRooiKrant alvast een 'sneak preview' over de stand van zaken bij ondernemend Meierijstad en de plannen voor dit jaar. We spraken met POM woordvoerder Jos van Asten. Hoe zien de ondernemers de samenwerking met andere ondernemers(-organisaties) in Meierijstad? "We hebben ondernemersverenigingen uit de vier kernen Veghel, Erp, Schijndel en Sint-Oedenrode. We groeien steeds meer naar elkaar toe en de samenwerking wordt steeds wat versterkt. Op bijeenkomsten van de ene ondernemersvereniging worden bijvoorbeeld ook de andere ondernemersverenigingen uitgenodigd. Ook degenen die geen lid zijn, zoals het Centrummanagement en de ZLTO. Een eventuele verdere fusie is echter nog niet in beeld. Dat is in de eerste plaats een keuze van de ondernemersverenigingen zelf, en dat moeten hun leden zelf willen. Dat wordt door ons ook niet aangejaagd."

Zijn er wellicht nog gezamenlijke initiatieven van de ondernemersverenigingen? Bijvoorbeeld collectieve inkoop van energie, wat je bij meer grotere gemeentes ziet gebeuren? "Daar spraken we al over voordat het POM bestond, maar heeft nog niet tot concrete resultaten geleid. POM kijkt wel steeds hoe we initiatieven daartoe kunnen stimuleren. De RABO is er trouwens ook mee bezig."

Afbeelding