Sharon Pijnenborg opent haar tweede praktijk in Odendael.
Sharon Pijnenborg opent haar tweede praktijk in Odendael.

Huid- en Oedeemtherapie Meierijstad opent haar deuren

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op 1 februari start Sharon Pijnenborg-Koenen haar tweede praktijk voor Huid- en Oedeemtherapie in zorgcentrum Odendael. In 2010 begon Sharon haar eerste praktijk in zorgcentrum Ruijschenbergh in Gemert.

Voor de inwoners van Sint-Oedenrode en omliggende plaatsen die nog niet bekend zijn met het beroep huidtherapie, hieronder een korte opsomming van een aantal behandelingsmogelijkheden. 

Therapeutische elastische kousen
Deze worden vaak toegepast bij een slechte doorbloeding. Denk bijvoorbeeld aan spataders, een trombose- of open been, het vasthouden van vocht in de armen- of benen of ter preventie hiervan bij een zwangerschap. Er bestaan veel verschillende soorten kousen. De kous die voor u geschikt is hangt af van de klacht die u of de huisarts/specialist omschrijft.

Littekentherapie
Bij een litteken kunnen zich problemen voordoen zoals verdikking, roodheid, pijn en bewegingsbeperking. Door het toepassen van littekentherapie kunnen de klachten verminderen of verdwijnen. Afhankelijk van de behandeling kan er lymfetape, siliconenpleisters of siliconenegel aangebracht worden om het litteken te verbeteren. 

Oedeemtherapie
Na een (borst-) operatie kan er oedeem- (vocht) vorming ontstaan.  Door middel van Manuele lymfdrainage zal het oedeem sneller afgevoerd worden. Tevens zal de wondgenezing van eventuele littekens worden gestimuleerd. Daardoor zullen er minder verklevingen en verkleuringen van het litteken optreden. Heeft u al langer last van oedeem (vocht) of fibrose (verhardingen) dan is het in de meeste gevallen nog zinvol om te behandelen. De praktijk is verder gespecialiseerd in de huidtherapeutische zorg na borstkanker. 

Acnetherapie  ("jeugd"puistjes) 
Acne is een aandoening van de talgklieren. De huid bevat op elke vierkante centimeter ongeveer vijftien talgklieren. Om de huid soepel te houden, produceren ze talg (huidsmeer). De talgklieren monden uit in haarzakjes. Als de openingen van de haarzakjes verstopt raken, kan er acne ontstaat. Vaak word de heftige acne in samenwerking /overleg met de huisarts of dermatoloog uitgevoerd. 

Overbeharing
Elektrische epilatie zorgt ervoor dat storende haren 'definitief' verdwijnen. Het gaat vooral om haren in bijvoorbeeld het gezicht of  op huidtransplantaten. Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner waarna ze uiteindelijk verdwijnen.
 

Vanaf  januari 2003 is het beroep Huidtherapie opgenomen in de wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (de wet BIG). Hiermee werd Huidtherapie een erkend paramedisch beroep met een beschermde beroepstitel. De praktijk is aangesloten bij het kwaliteitsregister paramedici en de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH). Tevens volgt Sharon jaarlijks diverse congressen om haar kennis en vakbekwaamheid op peil te houden en te verdiepen. 

Kijk voor meer informatie op de website: www.huidtherapie-meierijstad.nl, of maak een (vrijblijvende) afspraak via: info@huidtherapie-meierijstad.nl of bel: 06-14 27 53 52.

Uiteraard is een bezoek aan de praktijk ook mogelijk:

Sharon Pijnenborg- Koenen
Odendael 1 
5492 CT Sint-Oedenrode
(hoofdingang Odendael complexruimte nummer 0.12) 
 

Afbeelding