Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

PvdA tevreden over eerste resultaten Ombudsteam

Algemeen

Meierijstad - Het PvdA-ombudsteam is nu vier maanden actief in de gemeente Meierijstad. In die periode is de vrijwilligersgroep meerdere keren ingeschakeld, bijvoorbeeld bij vragen rond huishoudelijke hulp, belastingen, huur en de regelingen rond de bijstandswet. Uit navraag blijkt dat vanaf 1 september zeven casussen (hulpvragen) zijn binnengekomen. Enkele daarvan lopen nog, de rest is afgehandeld. aldus woordvoerder Peter Roozendaal.

Het team bestaat uit ruim tien vrijwilligers met deskundigheden op velerlei gebied. Iedereen uit Meierijstad kan - gratis - via telefoon of mail een beroep doen op het team, waar een van de leden binnen 24 uur op reageert. De vraag wordt vervolgens anoniem uitgezet onder de vrijwilligers.
Binnen drie dagen na de eerste melding kloppen twee ter zake deskundige teamleden aan bij de hulpvrager, en helpen bij het vinden van een oplossing. Daarbij gaan ze niet zitten op de stoel van bijvoorbeeld de sociale dienst of de woningbouwvereniging, ze gaan juist assisteren bij het vinden van de juiste weg bij dergelijke instellingen.
In veel gevallen zal het team de oplossing van het probleem zelfstandig kunnen begeleiden. Mocht dat niet lukken, bestaat de mogelijkheid om deskundigheid te zoeken bij de landelijke koepel van PvdA-ombudsteams, waarmee een nauw contact bestaat. Het ombudsteam van de PvdA Meierijstad heeft een eigen folder beschikbaar waarin de werkwijze gedetailleerd staat beschreven. Het PvdA-ombudsteam is bereikbaar: per mail: ombudsteammeierijstad@pvda.nl. per telefoon:        06 83986648.