Afbeelding

Nieuwe natuurwachters geïnstalleerd tijdens de Kerstactiviteit

Algemeen

Sint-Oedenrode - Zaterdag 16 december hebben de leden van Jeugdnatuurwacht de Populier ieder een prachtig kerststuk gemaakt. Hierna kwam wethouder Harry van Rooijen van de Gemeente Meierijstad op bezoek om de nieuwe jeugdnatuurwachters officieel te installeren.

De jaarlijkse installatie van nieuwe leden van jeugdnatuurwacht De Populier krijgt iedere keer weer een officieel tintje door de aanwezigheid van een lid van het gemeentebestuur. Dit jaar was het wethouder Van Rooijen die de installatie voor zijn rekening nam. Hij nam ruim de tijd om de nieuwe natuurwachters én de nieuwe leiders persoonlijk toe te spreken en het JNW-speldje uit te reiken. Voor deze gelegenheid waren ook de ouders uitgenodigd. Door het dragen van dit officiële Rooise JNW-speldje geven de kinderen aan dat zij hart hebben voor de natuur en lid zijn van de enige natuurclub die er speciaal is voor de Rooise jeugd.

Wethouder van Rooijen kan dit zeer waarderen en had een positieve boodschap voor de kinderen: Doordat deze kinderen zich zo inzetten voor de natuur gaat de kennis en waardering hiervan weer over naar de volgende generatie. De wethouder kreeg bij het afscheid een zelfde bijzondere kerststuk als de kinderen die ochtend hadden gemaakt. Met als basis een half fietsenwiel en met gebruik van heel veel natuurlijke materialen stond hergebruik hierbij centraal.