Karien met haar pasgeboren baby Evri
Karien met haar pasgeboren baby Evri

80.000e inwoner Meierijstad uit Rooi

Algemeen

Meierijstad / Sint-Oedenrode - Gemeente Meierijstad heeft dinsdag 21 november 2017 haar 80.000ste inwoner verwelkomd. Evri is geboren op 17 november in Sint-Oedenrode  en is de zoon van Sander en Karien den Houdijker.

Gemeente Meierijstad is erg trots op het bereiken van deze mijlpaal van 80.000 inwoners. Daarom laat het vandaag om 16.00 uur alle kerkklokken in de gemeente luiden ter gelegenheid van deze geboorte. Alle bezoekers aan de vestigingen van gemeente Meierijstad worden volgens traditie getrakteerd op beschuit met muisjes. Op de invalswegen wordt de nieuwe inwoner verwelkomd. Inmiddels heeft de trotse vader Sander aangifte gedaan en mocht hij de felicitaties van burgemeester Fränzel in ontvangst nemen. "Evri leeft 's nachts, bouwt dan zijn eigen feestje en overdag komt hij daarvan bij. De eerste dagen waren vermoeiend", zegt Sander met een grote glimlach op zijn gezicht. De burgemeester gaat zeer binnenkort op kraamvisite bij de familie den Houdijker. Een baby uit Sint-Oedenrode dus. De allereerste baby van Meierijstad kwam ook al uit Sint-Oedenrode.

Door de hele gemeente worden spandoeken gehangen, ter ere van de 80.000 inwoner van de stad. Ook gaat er binnenkort een kleurplatenactie van start op de basisscholen. Aan trotse papa Sander de eer om plaats te nemen in de jury.

Voor de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen betekent dit dat er vanaf 80.0001 inwoners 37 raadsleden benoemd mogen worden. Nu zijn er dat 35. De uitkering vanuit het Rijk verandert niet bij het bereiken van deze mijlpaal. 

Sander van Houdijk kreeg een warm onthaal van burgemeester Fränzel bij het aangeven van zijn kind.
Een mooie bos bloemen voor de trotse vader