Afbeelding

Dames MHC verdwijnen van de laatste plek

Sport

Sint-Oedenrode - De dames van MHC Sint-Oedenrode speelden afgelopen weekend een belangrijke wedstrijd. Thuis werd aangetreden tegen Boxmeer dat één punt meer had. Het beloofde een spektakel te worden.

De thuisploeg had hard getraind en wilde er alles aan doen om de punten in Rooi te houden. Ook de vrijdagavond-training, die voorheen nog wel eens slordig was, was afgelopen week ontzettend fel en fanatiek. Coach Jan Kemps en assistentes Hugo van Gent en Bob Meijer hadden vertrouwen in de wedstrijd, evenals de dames zelf.

Rooi startte de wedstrijd goed en liet meteen een keurig spel zien. Er werd simpel rondgespeeld en er werd gelijk een kans gecreëerd via links. Dieke Gordijn, die wederom een sterke wedstrijd speelde, ontving de bal van Lisa van de Ven en kwam via links naar binnen. Zij gaf de bal voor aan Floor Rooijakkers die de 1-0 wist te scoren.

Niet veel later was het wederom Sint-Oedenrode dat het doel van Boxmeer wist te vinden. Ditmaal was het Lotte Muusz die sinds dit seizoen af en toe meedoet met het eerste team van MHC. De dames van Boxmeer wisten niet om te gaan met het snelle en goede spel van MHC en kwamen daardoor niet in de wedstrijd. Toch wist de uitploeg wat later de 2-1 op het scorebord te zetten. Geen reden tot paniek want het team van coach Jan Kemps was stukken sterker.

In de rust werd de dames verteld dat ze dit vast moesten houden. De drie punten moesten en zouden in Rooi blijven. Helaas was het in de twintigste minuut Boxmeer die via een corner wisten te scoren. De bal ging via de paal het doel in. De dames van Rooi bleven vechten en kansen creëren. Niet veel later wist Aukje Loeffen de 3-2 te scoren via een prachtige tip-inn. Dit was tevens ook de einduitslag van de wedstrijd. Een enigszins vertekend beeld, want de dames van MHC waren beduidend sterker. Desalniettemin was de ploeg maar wat blij met de drie punten! Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Goirle op het programma. De laatste wedstrijd voor de winterstop. Ook dan hopen de dames de drie punten mee naar Rooi te nemen.