Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Loopbaantraject Rooi Werkt

Algemeen

Sint-Oedenrode - Rooi Werkt begint met een Arbeidsmarktgericht Loopbaantraject om langdurig werkzoekenden te ondersteunen in hun zoektocht naar werk. We zien dat de arbeidsmarkt drastisch is veranderd.

Beroepen die tot een paar jaar geleden vanzelfsprekend waren, zoals administratief medewerker of secretaresse, bestaan nu nauwelijks nog. We zien ook dat veel mensen op latere leeftijd een switch willen of moeten maken. Bijvoorbeeld omdat het werk waarvoor ze opgeleid zijn lichamelijk te zwaar is geworden. Hierdoor loopt een grote groep mensen het gevaar om langdurig thuis te komen zitten, ondanks de aantrekkende arbeidsmarkt.

Het loopbaantraject is bedoeld voor mensen die al een tijdje geen baan hebben en die gemotiveerd zijn om aan het werk te gaan. Het is een maatwerktraject voor een groepje kandidaten waarin we samen hard aan de slag gaan om een passende baan te bemachtigen. Bijeenkomsten: (minimaal) een maal per week, gedurende drie maanden.

Tijdens het traject richten we ons op de persoonlijke situatie, mogelijkheden, vaardigheden van de werkzoekenden in relatie tot de vraag van de arbeidsmarkt. In overleg met de deelnemers komen de volgende zaken aan bod: vaardigheidstrainingen (social media, netwerken, solliciteren, assertiviteit, presenteren), een assessment, persoonlijke coaching en feedback, loopbaanoriëntatie, inzicht in de arbeidsmarkt, omscholingsmogelijkheden. Het is een training waarbij de deelnemers concreet en praktisch aan de slag gaan. Voor het loopbaantraject is een bijdrage van de cursisten voorzien (op basis van no-cure-no-pay). In januari 2018 starten we met een pilot.

Wil je meer over het Arbeidsmarktgericht Loopbaantraject weten? Kom dan naar onze informatie-ochtend op dinsdag 12 december, om 10.00 uur, in de aula van Campus Fioretti, Kasteellaan 6, Sint-Oedenrode (ingang Zuid, begane grond). Graag even aanmelden als je wilt komen! Dat kan via info@rooiwerkt.nl

En verder: op dinsdag 28 november houdt Rooi Werkt weer een algemene inloopochtend 9.00-10.30 uur, in de aula van Campus Fioretti. Loop gerust binnen om bij te praten of voor advies. Iedereen is welkom!