Afbeelding

Nijnsel sluipt naar de top

Sport

Sint-Oedenrode - Je zou het na de eerste (thuis)wedstrijd tegen Sparta'25 eind september niet hebben gezegd, maar na drie achtereenvolgende overwinningen neemt Nijnsel/TVE Reclame Heren 1 inmiddels een fraaie derde plaats in op de ranglijst! Boven de geelblauwen staan nog Volkel en Sparta Beek en Donk en Nijnsel wordt op zijn beurt op de hielen gezeten door Handel.

En laat nu net aanstaande zondag koploper Volkel op bezoek komen! Dit team behaalde tot nu toe de volle winst en kreeg nog geen enkel doelpunt tegen; alle hens aan dek dus aanstaande zondag!

Afgelopen zondag kwam het voor Nijnsel volledig onbekende Stormvogels'28 uit Siebengewald op bezoek, in het oranje gestoken; een kleur die we volgende zomer in Rusland in elk geval niet terug zullen zien. Siebengewald ligt pal aan de Duitse grens en vanuit de Hauptbahnhof reis je voor 79 euro in ruim zes uur naar Berlijn. Maar dat terzijde. In de wandelgangen hadden we reeds vernomen dat de Vogels, dus niet die van het IJsselmeer, over een goede ploeg beschikken en zeker in de eerste helft was dit ook wel zichtbaar. De gasten combineerden naar hartenlust en verwierven zich enkele goede kansen op een voorsprong. Maar ook dit keer gaf de Nijnselse achterhoede geen krimp en speelde een solide partij. Aanvallende middenvelder Rick van der Vleuten had de gastheren zelfs op een geflatteerde 1-0 ruststand kunnen zetten maar dit onheil bleef de Limburgers bespaard. Na de Assam Hathikuli thee leek zich aanvankelijk eenzelfde spelbeeld te ontwikkelen maar, opnieuw, John Egelmeers brak de score redelijk onverwacht open. Dit Sonse talent raakt steeds meer in vorm, nu hij het aan het hogere tempo van Nijnsel gewend begint te raken. Stormvogels raakte door dit doelpunt behoorlijk van slag en de combinaties verdwenen dan ook als sneeuw voor de zon. Voor Nijnsel aanleiding om het spel 'dood' te maken en de wedstrijd professioneel uit te spelen. Ook keeper Youri Dortmans gaf geen krimp toen hij in de dying seconds van de wedstrijd nog een gevaarlijke vrije trap uit het doel moest ranselen. Een ander vermeldenswaardig feit is dat Arjan van Zutphen na een slepende blessure eindelijk weer in de basis verscheen. Met zijn snelheid en passeerkracht als wapen krijgen de Nijnselse voorwaartsen nog meer dreiging. Volkel is dus gewaarschuwd zondag en we raden de supporters dan ook aan om op tijd van huis te vertrekken gezien de te verwachten drukte op Den Eimert, zowel uit richting Volkel als uit Nijnsel.