Overwinning voor Rhode | Van Stiphout Bouw

Sint-Oedenrode - Onder ideale weersomstandigheden speelden Heeswijk en Rhode in de eerste helft een aantrekkelijke wedstijd waarin Rhode het betere van het spel had, in de tweede helft was het niveau van wedstrijd minder, maar bleef het spannend tot de laatste minuut.

De eerste kans was al in de derde minuut voor Rhode, een goede voorzet van Daan van Dinten bracht Kyron Brus in een kansrijke positie. Helaas wist hij niet te scoren. In de vijfde minuut kwam Heeswijk op voorsprong. Geklungel in de achterhoede van Rhode leidde tot een strafschop die feilloos werd benut. Rhode herpakte zich snel en wist al vijf minuten later de gelijkmaker te scoren. Een vrije trap van Daan van Dinten werd fraai binnen gewerkt door Geert Oerlemans. Gedurende het verdere verloop van de eerste helft bleef Rhode de beter voetballende ploeg, maar voordat dit in een voorsprong werd uitgedrukt moest doelman Paul van Heesch nog een fraaie redding verrichten in de drieëntwintigste minuut. Een vrije trap van Heeswijk ranselde de Rhode-doelman knap uit de kruising. In de zevenendertigste minuut kwam Rhode uiteindelijk op de verdiende voorsprong. Koen van der Zanden trapte een vrije trap keurig binnen. De 1-2 voorsprong van Rhode. was tevens de ruststand.

Rhode opende de tweede helft sterk en creëerde in het eerste kwartier zeker vijf goede scoringsmogelijkheden. Kyron Brus, Geert Oerlemans en Koen en Mark van der Zanden wisten de scoringsmogelijkheden niet om te zetten in een doelpunt. In het tweede gedeelte van de tweede helft had Heeswijk meer balbezit, zonder tot goede scoringsmogelijkheden te komen. In de zevenenzestigste minuut voorkwam Rhode-doelman Paul van Heesch de gelijkmaker door met een fraaie redding een vrije trap uit de kruising te ranselen. Maar in het speelbeeld van de wedstrijd lag het meer voor de hand dat de 1-3 zou vallen dan de 2-2. En zo gebeurde het ook. De sterk ingevallen Simon van de Wetering won een duel en bood Koen van der Zanden in de negentigste minuut een niet te missen kans. Hierdoor werd de eindstand van 1-3 bepaald en werd Rhode de verdiende winnaar van deze wedstrijd.

Rhode is door de vierde overwinning op rij de trotse lijstaanvoerder van de tweede klasse en heeft zelfs vier punten voorsprong op de nummer twee. Al met al een ongekende fraaie start van de competitie.

A.s. zondag speelt Rhode de thuiswedstrijd tegen TGG uit Den-Bosch. TGG werd vorig seizoen kampioen en promoveerde naar de tweede klasse. TGG is slect aan de competitie begonnen met 3 nederlagen. Afgelopen zondag speelde het niet, de wedstrijd tegen Venhorst, dat ook met nederlagen begon, zal op 12 november worden gespeeld.