Afbeelding
Foto: Lisa vd Ven

Een estafettemarathon,da's iets voor jou

Algemeen

Sint-Oedenrode - Zondag 5 november wordt de Marathon van Rooi gehouden. Deze hardloopwedstrijd over 42,2 kilometer kan ook als estafette worden gelopen.

De estafettemarathon houdt in dat je met een team van maximaal 6 personen om beurten een stuk van het parkoers loopt en op deze manier samen de hele afstand aflegt. Deze estafetteloop is een unieke manier om de beleving van een hele marathon te ervaren zonder dat je super getraind hoeft te zijn.

Teams kunnen bijvoorbeeld bestaan uit familieleden, collega's of (sport) vrienden. Er moet steeds één teamlid aan het hardlopen zijn. Degene die loopt mag door de andere teamleden op de fiets begeleid worden. Zo kun je elkaar ondersteunen en kun je de loper op elk gewenst moment aflossen. Met een groep van 6 personen loopt elk teamlid gemiddeld 7 kilometer. Dat is goed te doen voor iedere sportieve Rooienaar. De onderlinge verdeling van de kilometers mag je overigens zelf bepalen. Er zijn prijzen voor de snelste teams maar in deze estafettemarathon zijn teamgeest en gezelligheid belangrijker dan winnen.

De Marathon van Rooi wordt georganiseerd als onderdeel van het 50-jarige jubileum van Sportvereniging Fortuna '67. Inschrijven kan nog tot en met 1 november. Kijk voor meer informatie op de website van S.V. Fortuna '67 of google op "Marathon van Rooi".

De route van de marathon