Afbeelding

Asfalt op Dakotaweg bij Vlagheide blijft

Algemeen

Sint-Oedenrode - Officieel is het nog steeds tijdelijk, maar de gemeenteraad en portefeuillehouder Harrie van Rooijen lieten er donderdagavond geen twijfel over bestaan: het asfalt op de (verlengde) Dakotaweg bij Vlagheide mag blijven liggen.

Jaren geleden besloot het Stadsgewest Den Bosch de weg tijdelijk te asfalteren omdat hij veel gebruikt werd voor transport naar de voormalige vuilstortplaats. Ook al paste dat niet in het bestemmingsplan, niemand had er problemen mee en ook toen de Dakotaweg aan de Schijndelse kant werd afgesloten om sluipverkeer naar bedrijventerrein Duin tegen te gaan, was er nog geen vuiltje aan de lucht. In de loop der jaren was het asfalt, dat overigens nog in prima staat verkeert, niet meer weg te denken. Door het sluiten van de stortplaats verdween de oorspronkelijke aanleiding van de aanleg, en dreigde het weer verwijderd te gaan worden. De afsluiting van de Dakotaweg bij Duin dreigde daarmee alsnog een probleem te gaan worden en de omwonenden gingen in gesprek met de gemeente om alles zo te laten.

Ze vonden daarvoor donderdagavond een gewillig oor bij de gemeenteraad, al was er wat geharrewar of het tijdelijke nu alleen verlengd zou worden, of omgezet worden in definitief. Van Rooijen legde uit dat er nog een evaluatie komt om dat laatste te bepalen, maar gezien de argumenten en het draagvlak lijkt dat niet meer dan een formaliteit.