Afbeelding
Foto: Hans van den Wijngaard

Muzikaal entertainment in feestelijke entourage

Algemeen

Nijnsel - Het is weer oktober. Traditiegetrouw verzorgt het Nijnsels Blaasorkest Tiona elk jaar op de laatste zaterdag van oktober Blaasmuziek Plus in zalencentrum De Beckart in Nijnsel. Een muzikaal avondprogramma dat bol staat van entertainment in een feestelijke entourage.

Naast uitvoeringen van het orkest zelf zijn er dit keer drie gastoptredens van het Eindhovense popkoor Sway met een eigen live band. Verder treedt de One-Man-Band Dubbelop van Nico Weijns uit Vught op, de 'eigen' Rooise DJ Maarten Swinkels sluit het programma af. Het geheel begint om 20.00 uur, maar de deuren van De Beckart zijn al vanaf 19.15 uur open en de toegang is gratis.
Het jaarlijks muziekfestijn is een gebaar van het Nijnsels orkest naar de leden van de Stichting Vrienden van Tiona, maar iedereen die van hedendaagse muziek houdt is welkom. Het avondvullend programma wordt compleet door de muzikanten zelf georganiseerd. Geen enkel onderdeel van de noodzakelijke werkzaamheden wordt uitbesteed. Op een enkele uitzondering na zijn het allemaal Nijnselse mensen die op basis van vrijwilligheid al maanden bezig zijn het muziekprogramma zo professioneel mogelijk aan te bieden. Het evenement wordt zaterdag 28 oktober voor de achttiende achtereenvolgende keer gehouden.