Odisco verliest op dubieuze wijze

Sint-Oedenrode - Afgelopen zondag stond de wedstrijd in Riethoven tegen de nr. 1 de Rietvogels op het programma.

Odisco begon goed aan de wedstrijd en wist tot 4-5 steeds de voorsprong te pakken. Vanaf dat moment werd de strijd heter, wat de scheidsrechter niet aan leek te kunnen. Hij voelde de wedstrijd niet aan en zag of beoordeelde vaak de eerste overtreding niet, waardoor de thuisploeg sterk in het voordeel was. Op 6-5 liet Odisco wat kansen liggen. Door een aantal dubieuze beslissingen werd het kort voor rust 9-5, maar Odisco antwoordde nog snel met de 9-6. In de tweede helft bleef het beeld van de arbitrage hetzelfde, waar de thuisploeg dankbaar gebruik van maakte. Zowel verdedigend als aanvallend werd Odisco keer op keer teruggefloten. Toen er dames omver werden gelopen, liet de coach van Odisco zich teveel meeslepen in zijn emoties en werd van het veld gestuurd. Dit was nog een nadeel voor Odisco.

Met nog 20 minuten en een gat van 6 doelpunten leek de wedstrijd gespeeld. Odisco hield de eer bij zichzelf door met het hoofd omhoog te blijven werken en gewoon te blijven spelen. Beide ploegen scoorden nog een aantal keer. Eindstand 18-13.

Odisco kreeg deze wedstrijd niet de kans om te korfballen, met verliespunten tot gevolgd. Beide ploegen en coaches waren het met elkaar eens dat ze zeer aan elkaar gewaagd waren en dat de wedstrijdleiding een zware stempel had gedrukt op de wedstrijd en de uitslag. Volgende week speelt Odisco thuis om 12.00 uur de laatste wedstrijd op het veld tegen Melderslo.